OLX отчита повишено потребление на автомобилни услуги от началото на годината Снимка: © Getty

OLX отчете данни за най-предпочитаните и търсени услуги от началото на годината. По информация на компанията автомобилните услуги се открояват като една от най-устойчивите положителни тенденции за 2022 г. в категорията търсенето и предлагането на услуги.

В периода април-юни най-търсените услуги са наемането и отдаването на бусове. Според компанията, това се дължи на факта, че много хора започват да правят ремонти и промени с идването на по-топлото време. В същия период хората се замислят за ремонт или друг вид обслужване на превозните си средства, като поддръжка на охладителната система и подобрения в дома. Забелязва се и увеличение, свързано с наемането и отдаването на леки коли, като през месец май то достига 54,2%.

OLX отчита повишено потребление на автомобилни услуги от началото на годината

През първото тримесечие на 2022 г. впечатление прави увеличението от 74% за курсове и обучения спрямо същия период миналата година. В допълнение, бизнес услугите също бележат скок от 40%, а услуги, свързани със свободното време, като танцови развлечения/класове по танци, се нареждат на челна позиция с ръст от 50,9% през второто тримесечие на годината. Организирането на събития на открито – сватби и тържества, нараства със 77,6%. Традиционно се наблюдава и засилен интерес при козметичните услуги, прическите и грижата за външния вид през месец май, където ръстът е 42,7%.

В края на летните месеци се отчита и увеличение при ремонтите и строителството, равняващо се на 45,6%. Причините за това процентно увеличение са както подходящите климатични условия, така и нуждата от реновиране и подготвяне на дома за зимния период. Услуги като поправка на покриви и декориране на вътрешните помещения са сред топ позициите в платформата. Тук отново се забелязва ръст на транспортните услуги – 51,7%, свързани с пренасянето на материали.

„Впечатлени сме от тенденциите, които наблюдаваме от началото на годината. Фактът, че OLX е предпочитана платформа за търсене и предлагане на услуги от всякакво естество, ни прави особено щастливи. Доволни сме и от факта, че отчитаме интерес към услугите за детска грижа, където наблюдаваме ръст от 64,7% през второто тримесечие на 2022 г.“ – коментира Павлин Даскалов, Маркетингови операции в OLX.

Градинарството и поддържането на външни пространства в приветлив вид също се нарежда сред най-търсените и предлагани услуги в платформата. За тях процентът през летните месеци е нараснал с 21,3%. За първите шест месеца най-голямо търсене и предлагане е отчетено в градовете София, Пловдив и Варна.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Прокурор разкри самоличността на защитен свидетел, получавал заплахи по делото за Пепи Еврото

Той вече не е със статут на защитен свидетел

19:27 - 27.02.2024
Важно днес

ПП-ДБ иска да преговаря с ГЕРБ първо за регулаторите и службите, а чак после за министри

ГЕРБ трябва да работят по-бързо и по-старателно в преговорите, смята Петков

18:49 - 27.02.2024
Важно днес

Борисов иска коалиционно споразумение с ПП-ДБ за следващите 3 години

Борисов иска преразпределяне на министерските постове

17:35 - 27.02.2024
Живот

Мъск плати сметка за 4000 пая, след като Tesla отказа поръчката в последния момент

Местна пекарна е щяла да загуби 2000 долара, когато Tesla се е отказала от пайовете точно преди доставката им

16:51 - 27.02.2024
Важно днес

Кой и защо пак плаши, че България и Западът може да пращат войски в Украйна

Премиерът Николай Денков отхвърли спекулациите, че това е било обсъждано в Киев

16:17 - 27.02.2024
галерия

Сериалите, които ще гледаме през март 2024 г.

Дочакахме „Режимът", а междувременно книжните адаптации продължават с пълна сила

16:00 - 27.02.2024
Важно днес

След 3 изборни провала: ГЕРБ си върна разжалвания бивш кмет на Благоевград

Атанас Камбитов отново ще е общински лидер на ГЕРБ-Благоевград

15:10 - 27.02.2024