"#BringBackAlice" е името на новата полска продукция на HBO Max, създадена от екипа зад популярните сериали "Ultraviolet“ и "The Pact“.

"#BringBackAlice" дава заявка да се превърне във фаворит сред зрителите от поколение Z.

Местната инфлуенсърка Алиция Стек, известна като Алис, изчезва след парти, подкрепено с наркотици и полято с алкохол. Тийнейджърката има легион от последователи и верни фенове в социалните мрежи. Освен това е от заможно семейство. След година на продължително издирване, момичето се появява при странни обстоятелства и с амнезия. Постепенно започват да се връщат късчета информация и да запълват дупката в паметта ѝ, но всичко е пълна мъгла. Мнозина обаче не вярват докрай, че Алис не помни нищо от последната година.

Оказва се, че в деня, в който изчезва Алис, същото се случва и с друга тийнейджърка - Вероника Биелецки. Брат ѝ Томек подозира, че Алис може да е ключът към намирането на сестра му. Той обаче не понася инфлуенсърката, защото тя "открадва" цялото внимание от деня на изчезването на двете.

В ролята на Алис влиза 22-годишната Хелена Енглерт. Родена в семейството на известни местни актьори Ян и Беата Енглерт, полякинята играе откакто е на 2 г. - тогава се появява в комедията "Суперпродукция" (2002). Най-известните заглавия, в които участва са "The Closed Circuit" (2013), "Signs" (2018) и еротичния филм "Pokusa" (2023).

Създателите и продуцентите на "#BringBackAlice" са Марчин Кубавски, Кейлъб Рансън, Милош Саковски. И тримата със сериозен опит и успехи в писането на сценарии. Рансън е автор на някои от най-успешните сериали в британската телевизия - " Daylight Robbery" (1999), "Distant Shores" (2005), и "Around the World in 80 Days" (2021). Колкото до Саковски, филмът му "Денят на баба“ е един от най-награждаваните късометражни филми в Полша с над 30 награди на най-големите фестивали в Европа, включително филмовия фестивал във Варшава, филмовия фестивал в Котбус и квалифициращия се за Оскар филмов фестивал Фойл във Великобритания.

"#BringBackAlice" цели да засегне темата за ефекта и последиците от живота в оналайн простраството и отражението му върху реалния. Споделят ли твърде много поколение Z в социалните мрежи и къде е границата? Дават ли си сметка колко са зависими от нуждата си за одобрение под формата на доза лайкове и отговори?

Можете да гледате първите два епизода на "#BringBackAlice" в HBO Max, като всеки следващ петък ще е достъпна нова серия.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024
Живот

Мъжете и депресията – защо е толкова трудно да се разпознае

Възможно ли е голяма част от депресиите при мъжете просто да не се разпознават?

16:47 - 04.05.2024
Важно днес

Пребиха водача на листата за ЕП на социалистите в Германия

Матиас Еке е бил нападнат и пребит от четирима души

14:27 - 04.05.2024
Култура

Защо масовата култура е станала толкова скучна

Какво стана с големите културни пробиви и как специфичното знание спря да е ценно

13:10 - 04.05.2024