OpenAI предлага награди до $20 000 за откриване на бъгове в ChatGPT Снимка: © Getty Images

OpenAI, фирмата, която стои зад нашумелия чатбот ChatGPT, заяви, че ще предложи до 20 000 долара на потребители, които съобщават за уязвимости в нейните системи за изкуствен интелект.

Програмата OpenAI Bug Bounty, която започна да функционира във вторник, ще предлага възнаграждения на хората в зависимост от сериозността на докладваните от тях грешки. Сумите започват от 200 долара за засечена уязвимост.

Технологичните компании често използват програми за възнаграждение за грешки, за да насърчават програмисти и етични хакери да докладват за проблеми в софтуерните им системи.

В платформата за награди за грешки Bugcrowd пише, че OpenAI е поканила изследователите да прегледат определени функционалности на ChatGPT, както и начина, по който системите на компанията комуникират и обменят данни с приложения на трети страни.

Този ход идва броени дни след блокирането на ChatGPT в Италия заради предполагаемо нарушение на правилата за защита на личните данни. Новината за тази неизправност накара регулаторните органи в други европейски държави също да проучат по-внимателно услугите с генеративен изкуствен интелект.

След Италия: Още една държава е готова да блокира ChatGPT

Услугата на OpenAI, подкрепяна от Microsoft, завладя света след стартирането си през ноември. Някои потребители бяха впечатление от бързите отговори на въпросите им, други се оплакаха от неточности.

Бездънна „черна кутия“: Защо не трябва да казвате нищо лично на ChatGPT


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бойко Рашков е завел иск за 50 000 лв. срещу Тошко Йорданов и Станислав Балабанов

Повод са техни изявления, свързани с временната парламентарна комисия „за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" и евентуалната роля на Асен Василев в тях“.

13:04 - 11.05.2024
Важно днес

800 протестиращи се опитаха да щурмуват фабрика на Tesla в Германия

Стотици протестиращи, които се противопоставят на разширяването на завода на Tesla в Грюнхайде, влязоха в сериозни сблъсъци с полицията.

10:57 - 11.05.2024
Важно днес

Как Си Дзинпин прилага стратегията "Разделяй и владей" в Европа

Китайският президент приключи обиколката си в Европа

10:07 - 11.05.2024