Снимка: © Fox News

Дългогодишният оператор на Fox News Пиер Закжевски е загинал в Украйна, след като автомобилът му е обстрелван край Хоренка близо до Киев. При инцидента е тежко ранен и репортерът на американската телевизия Бенджамин Хол - той остава за лечение в болница. 

"Пиер беше фотограф от военни зони, който отразяваше почти всяка международна тема за Fox News, от Ирак до Афганистан и Сирия по време на дългата си работа за нас. Неговата страст и журналистически талант бяха несравними", се казва в позиция на главния изпълнителен директор на Fox News Media Сюзан Скот. 

Изпълнителният редактор на Fox Джей Уолъс посочва, че "винаги е чувствал допълнителна увереност, когато пристигне на мястото на снимки и види Пиер с камера в ръка". 

Според Сюзан Скот - Закжевски е имал ключов принос по време на евакуацията на цивилни граждани от Афганистан през 2020 г., за да може сътрудниците на Fox News и техните семейства да напуснат страната в безопасност. 

"Ужасяваща новина: операторът на Fox Пиер Закжевски е убит в същата атака, при която е ранен кореспондентът ни Бенджамин Хол. Работил съм с Пиер много пъти по целия свят. Той беше истинско съкровище. Изпращам най-сърдечните си съболезнования на съпругата и семейството му", пише в Twitter журналистът Джон Робъртс. 


Убиха американския журналист и режисьор Брент Рено в предградие на Киев


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

За първи път от 30 г. жена оглави правителството на Франция

Елизабет Борн - "работохолик", технократ и лице на социалната реформа на Макрон

Ще саботира ли Едроган разширяването на НАТО или ще го изтъргува?

Възможно е турският президент да поиска нещо срещу промяната на позицията си

Дигитализацията в университетите не може да чака

Целта на дигитализацията във висшето образование е да го направи модерно, достъпно, гъвкаво и по-ефективно. Това е процес, в който бизнесът и по-точно технологичните компании, трябва да застанат рамо до рамо с ръководствата на университетите

И Швеция тръгва към НАТО

Шведското правителство обяви решение да подаде кандидатурата си за членство в НАТО

Костов: При Станишев "Лукойл" спря да плаща данъци

Той посочи три начина, по който може да ѝ се противодейства

Слави Трифонов: "Продължаваме промяната" много често правят каквото си искат

ИТН изрази недоволство от липса на диалог с коалиционните партньори