Снимка: © Булевард България

СДВР съобщи за предотвратен опит за подпалване на една от шатрите на протестиращите, които блокираха "Орлов мост" преди няколко дни. 

Инцидентът се е случил в нощта между петък и събота, а заподозреният извършител е 33-годишен мъж. Полицаите на място са успели да предотвратят огъня, а мъжът е отведен в полицията. 

По данни на БНР - задържаният има регистрация за хулиганска проява от преди 10 години. Той твърдял, че не е предизвикал пожара нарочно, а огънят е пламнал поради негово невнимание. 

Няма пострадали при инцидента. Блокадата на централното кръстовище все още продължава, протестиращите не допускат автобуси и тролеи на градския транспорт, но линейките на "Спешна помощ" преминават свободно през барикадата. 

На пътното платно при "Орлов мост" вече са разположени множество шатри, палатки, чадъри и столове. Разпънат е голям транспарант с надпис "Оставка веднага!". 

На един от уличните стълбове от страната на подлеза към метрото е разположено "обесено" чучело в сини работни дрехи с надпис "Колко още работници ще убиете с вашите програмирани кризи". 

Прочети