Опит за палеж на шатра при блокадата на "Орлов мост" Снимка: © Булевард България

СДВР съобщи за предотвратен опит за подпалване на една от шатрите на протестиращите, които блокираха "Орлов мост" преди няколко дни.

Инцидентът се е случил в нощта между петък и събота, а заподозреният извършител е 33-годишен мъж. Полицаите на място са успели да предотвратят огъня, а мъжът е отведен в полицията.

По данни на БНР - задържаният има регистрация за хулиганска проява от преди 10 години. Той твърдял, че не е предизвикал пожара нарочно, а огънят е пламнал поради негово невнимание.

Няма пострадали при инцидента. Блокадата на централното кръстовище все още продължава, протестиращите не допускат автобуси и тролеи на градския транспорт, но линейките на "Спешна помощ" преминават свободно през барикадата.

На пътното платно при "Орлов мост" вече са разположени множество шатри, палатки, чадъри и столове. Разпънат е голям транспарант с надпис "Оставка веднага!".

На един от уличните стълбове от страната на подлеза към метрото е разположено "обесено" чучело в сини работни дрехи с надпис "Колко още работници ще убиете с вашите програмирани кризи".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Могат ли испанските крайнодесни да свалят премиера Санчес с компромат срещу жена му

Педро Санчес временно спира да изпълнява публичните си задължения

07:25 - 25.04.2024
Важно днес

Кандидатът на опозиционната ВМР0-ДПМНЕ с най-много гласове на президентските избори в Северна Македония (Обновена на 25 април)

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024