Ден след присъда за домашно насилие Орлин Гигов е арестуван отново, още 2 жертви проговориха за него Снимка: © Getty Images

Орлин Гигов, който беше арестуван и обвинен преди месеци за тежък побой срещу украинка, е задържан отново на 23 март - само ден след като е осъден на 1 година условно за насилие над друга жена.

Още две жени сигнализират пред Нова ТВ, че са пострадали от физически тормоз по време на кратки връзки с Гигов - делото на едната от тях е приключило без присъда, а семейството на втората не е подало сигнал в полицията заради страх от отмъщение.

И в двата случая описанието на поведението му е сходно - тежък алкохолизъм и физическа агресия, след която жертвата едва успява да се отърве.

Една от пребитите от него е психично болна жена, която е била оставена от него на улицата, дезориентирана, с подуто лице и прободни рани по крака.

На 22 март 2023 г. бившият служител на МВР болница е осъден за побой срещу Мила Пейкова по дело, което продължава повече от година.

Присъдата все още не е окончателна и може да се обжалва.

"Той беше осъден на една година условно, с 4 г. изпитателен срок и 5000 лв. обезщетение за мен. Не мога да повярвам, че още на следващия ден той си позволява да повтори същото действие", казва тя в интервю за Нова ТВ.

На 23 март Гигов е задържан в хотел в София, малко след полунощ, след като гости и служители на хотела чуват шум и викове и се обаждат на полицията. Мъжът е обвинен за хулиганство и оказване на съпротива при арест.

В стаята с него - според Нова - се е намирала украинката, която беше пребита и изхвърлена гола от Гигов в кв. "Хаджи Димитър". Тя е отказала да свидетелства за това дали върху нея е упражнено насилие, въпреки че в стаята е намерен нож и следи от кръв.

"Имайки предвид какво е направил на следващия ден, този човек още не си дава сметка, че е време това да спре", казва Мила Пейкова.

Междувременно още две жени разказват за кошмарните преживявания, свързани с тормоза на Гигов.

Първата жена, пожелала анонимност, се запознава с него онлайн и се премества в дома му, където прекарва три седмици - "които за мен бяха три години, най-тежкият период в живота ми".

"Още на третия ден ми разби устата, като той казва, че съм паднала на масата. Как се пада на масата по няколко пъти? В последните три дни беше непрестанно пиян и беше много тежко", казва жената.

Тя казва, че не е успяла да подаде сигнал на 112, защото Гигов е отнел телефона ѝ и е заключил вратата на апартамента.

Успяла е да избяга едва когато той е заспал след запоя.

"Делото го прекратиха, защото се води лека телесна повреда. Според мен съдебната система се нуждае от много спешна реформа и превенция за жените, пострадали от домашно насилие. Може би трябва да се стигне до фатален край, за да се сезира съдът", казва тя.

Дъщерята на друга жертва на насилие от страна на Орлин Гигов разказва сходна история: майка ѝ се пренася при мъжа за няколко седмици, след което е открита на улицата.

"Обадиха ми се от полицията в с. Ковачевци, че се разхожда неориентирано. Тя е психично болна от 20 години и отидох да я взема. Насинена, подута, дезориентирана. След няколко дни ми показа, че е намушкана в краката. След случилото се беше в психиатрия два месеца. Каза ми, че ѝ е удрял шамари през 5 минути. Той твърди, че това бил лек семеен скандал и я пуснал да се прибира в София", разказва жената.

Семейството не е подало сигнал за домашно насилие, защото "не искам да се връщаме към това и предпочитам да нямаме никакъв контакт с него", казва дъщерята.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Главчев спря решението за частна детска болница. Инвеститорът също се отказа (Обновена)

Инвеститорът се отказа от създаването на педиатрично отделение

17:20 - 01.05.2024
Живот

"Мис изкуствен интелект" - първият в света конкурс търси най-красивия модел, генериран с AI

Създателите на конкурса се надяват събитието да се превърне в "Оскарите" в сферата на ИИ

17:16 - 01.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ праща на ДАНС и прокуратурата решението за частна детска болница

Отношение по темата реши да вземе и съпреседателят на ДПС Делян Пеевски

14:52 - 01.05.2024
Важно днес

Полицейски щурм и арести на студенти в два американски университета

Сблъсъците са заради протести заради войната между Израел и "Хамас"

14:20 - 01.05.2024
Кино и сериали

Неудобната истина за насилието над деца в Холивуд

Нов документален сериал повдига важни въпроси, но не стига достатъчно далеч

13:24 - 01.05.2024
Важно днес

Радев и граждани въстанаха срещу проекта за частна детска болница, одобрен от кабинета "Главчев"

Фондация "Даная" ще съди държавата заради решението

12:27 - 01.05.2024
Живот

3 дълги уикенда през май и 7 неучебни дни за децата. Вижте кога почиваме

Кога ще почиваме този месец май?

11:52 - 01.05.2024
Важно днес

Министри на ПП ще водят листи. Денков ще е водач в два района

Двама депутати от ПП-ДБ ще участват само във вота за евродепутати

11:15 - 01.05.2024
Важно днес

Почина Пол Остър - "литературната суперзвезда" и автор на "Нюйоркска трилогия"

На 77-годишна възраст си отиде Пол Остър - един от най-значимите писатели на своето поколение

10:11 - 01.05.2024