Още един министър е под карантина Снимка: © БНТ

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов също се постави под карантина. Той е бил в контакт със служител във ведомството, който е заразен с Covid-19.

Борисов си е направил PCR тест и резултатът от него е отрицателен, но той трябва да спази правилата за контактните лица - а именно 10-дневна изолация. Новината съобщиха от министерството на страницата си във Facebook.

"От днес сградите на Министерството на иконимиката ще бъдат затворени за пълна дезинфекция заради установени случаи на коронавирус сред служители на ведомството", съобщиха от МО на сайта си.

"Предприети са всички необходими мерки, предписани от Министерството на здравеопазването и от РЗИ", добавят от ведомството.

Първа поява на Борисов след Covid: "Не сме богопомазани като президента Радев"

Под карантина са още премиерът Бойко Борисов, който се оказа заразен с коронавирус, и здравният министър проф. Костадин Ангелов, който е с отрицателен PCR тест, но е контактен на министър-председателя. Преди два дни министърът на енергетиката Теменужка Петкова също обяви, че се самоизолира заради положителната проба на Борисов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024