Още един висш руски държавен служител е открит мъртъв. Паднал от лодка Снимка: © Screenshot

Пореден висш служител на руска държавна корпорация е открит мъртъв - този път това е Иван Печорин - директор в Руската корпорация за развитие на авиационната индустрия в Далечния изток Иван Печорин. Новината дойде от пресслужбата на фирмата.

За "трагичната смърт" на Печорин - както е наречена в съобщението, се е разбрало в понеделник.

Администрацията на Владивосток уточнява, че край село Береговой е намерено тяло, без да потвърждава, че това е починалият. Причина за смъртта не е съобщена по официалния ред.

Първоначалната информация гласи, че тялото на едва 39-годишния руски мениджър е било открито в района на нос Игнатиев. Твърди се, че бил в състояние на алкохолно опиянение и така е паднал зад борда на развлекателна лодка. Това се случва още на 10 септември, въпреки че се разбира близо 3 дни по-късно. Печорин и негови приятели тръгнали на разходка с катер, а според очевидци се качили на него подпийнали, твърдят местни медии. Иван Печорин паднал от предната палуба в района на нос Игнатиев и това не можело да се види от мостика. Твърди се, че лодката се е движела с висока скорост. Капитанът обърнал катера към брега.

Иван Печолин е поредният загинал при съмнителни обстоятелства руски висш държавен служител. От началото на годината осем руски милиардери починаха мистериозно - петима от ръководството на "Газпром" и един от "Лукойл", като в последния случай става дума за председателя на съвета на директорите на петролния гигант Равил Улфатович Маганов. Версията там е, че е паднал сам от шестия етаж в централна болница в Москва - същата, в която до последния си дъх се лекуваше бившият руски държавни Михаил Горбачови където руският президент Владимир Путин отиде да му отдаде почит, след като отказа да присъства на погребението поради "натоварен график".

През май месец при още по-загадъчни обстоятелства - според официалната версия след сеанс при шаман срещу алкохолизъм - се спомина бившият топ-мениджър от "Лукойл" Александър Суботин. През април в Москва в апартамента му беше намерен трупът на бившия вицепрезидент на "Газпромбанк" Владислав Аваев и телата на жена му и дъщеря му, който - пак според руската версия - той първо бил застрелял, след което сам отнел живота си.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Няма да има "гъвкавост" в изискванията пред България за членство в Еврозоната

България трябва да покрие критериите, включително и по отношение на инфлацията, за да въведе еврото през 2025 година, смята Паоло Джентолеони

15:01 - 03.12.2023
Бизнес

Chopard тихомълком отвори ,,антихотел" за свръхбогатите

„Докато Four Seasons или Ritz може да знаят как да осигурят отлично обслужване, луксозните модни къщи са майстори в създаването и предлагането на желани продукти.„

13:52 - 03.12.2023
Важно днес

Започва строителството на магистралата от Русе до Велико Търново

Първата копка направи премиерът Николай Денков

12:52 - 03.12.2023
Важно днес

От еднорози и феи до Еврозоната и Шенген - Борисов коментира "сглобката" в Сливен

Според лидера на ГЕРБ всеки ден на везната се претеглят възможностите за Шенген и Еврозоната срещу падането на кабинета.

11:34 - 03.12.2023
Живот

Лима: земя на контрасти, сиво небе и кофти кисело мляко

Идвайки в Перу получих нов контекст за ситуацията в България.

11:00 - 03.12.2023