Още една крачка към Метавселената: Meta отвори първия си физически магазин Снимка: © Getty Images

Meta, компанията майка на Facebook, откри първия си физически магазин, за да представи своите продукти, предназначени за метавселената.

Магазинът се намира в Бърлингейм, Калифорния и от тази седмица е отворен за клиенти. Той е създаден за хора, които искат да изпробват продуктите на компанията, сред които са очила за добавена реалност, които могат да правят снимки и видеа и да ги публикуват в социалните мрежи само с леко движение на главата. Сред предложенията за клиенти е и новия портал за видеоразговори, който улеснява комуникацията между потребителите в мрежата.

Така технологичният гигант ще представя всички устройства и нови интерактивни технологии на компанията. Идеята е магазинът да помогне на потребителите да се запознаят с продуктите на Meta.

Други технологични предприятия също разполагат с подобни магазини, като един от най-успешните са тези на Apple. Други компании, като Google и Samsung също опитват подобен подход към потребителите си.

Първият магазин е сравнително малък по размери - само 143 кв.м. Той обаче ще се използва предимно за експерименти за различни функции и чрез него компанията цели да прецизира стратегията си към потребителите.

Facebook е добре известен като най-голямата социална мрежа в света, но някои хора дори не знаят, че компанията произвежда и потребителски хардуер. От там се надяват, че когато повече хора изпробват технологиите в магазина, те ще разберат защо изпълнителния директор Марк Зукърбърг смята, че Метавселената е наследник на мобилния интернет.

Засега от Meta не коментират дали планират отварянето на още магазини в близко бъдеще. Неофициално обаче плановете на компанията са обект на слухове от няколко месеца. Според тях се планира постепенното отваряне на верига магазини в целия свят, но крайното решение ще зависи от множество фактори.

"Ще те чакам в Метавселената": Бъдещето на технологиите според Accenture


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

След 102 фалшиви сигнала за бомби в училищата - ГДБОП има заподозрян

Две партньорски служби съдействат за разследването

15:11 - 28.03.2023

Да разследваш руската пропаганда с GPS: Историята на един фалшив клип "от фронта"

Как геолокацията на записа помогна за разобличаването на "сцената" с украинските военни и руската майка

13:42 - 28.03.2023

ВВС се "приземи" в политически атаки срещу бивш министър на отбраната

Проф. Тодор Тагарев беше обвинен, че застрашавал националната сигурност заради призива за предоставяне на МиГ-29 на Украйна

12:47 - 28.03.2023

Александър Алексиев: Хората на изкуството са твърде тихички в своето удобство и вътрешен неутралитет

Алексиев споделя, че с речта си на наградите "Икар" иска да напомни на Радев къде се намираме, а на хората - че подкрепя Морфов

12:45 - 28.03.2023

Орландо Блум посети Киев, за да се срещне със Зеленски и деца, пострадали от войната

Актьорът призова "детството на децата в Украйна да бъде върнато"

11:42 - 28.03.2023