"Оскарите" вече ще имат "кризисен екип" след инцидента с шамара на Уил Смит Снимка: © Getty Images

От тази година "Оскарите" вече ще разполагат със специален "кризисен екип", който ще трябва да се справя с всякакви инциденти, които могат да се случат по време на церемонията. Решението е взето в отговор на инцидента от 2022 г., когато актьорът Уил Смит зашлеви комика Крис Рок на сцената.

Главният изпълнителен директор на Филмовата академия Бил Крамер посочва пред сп. "Time", че новият екип е "провел много сценарии" с надеждата, че ще бъде "подготвено за всичко".

"Заради миналата година вече мислим за много неща, които могат да се случат на Оскарите", казва той.

Президентът на филмовата институция Джанет Янг заяви по-рано, че реакцията относно шамара на Смит не е била достатъчно бърза. Актьорът удари Рок, след като последният се пошегува с плешивата глава на Джейда Пинкет Смит, която тя обръсна заради алопеция.

Въпреки случилото се Уил Смит остана на церемонията, като по-късно дори получи "Оскар" за най-добър актьор за ролята си в "Методът Уилямс"

По думите на Крамер, новият екип за кризисни ситуации ще може да се събере "много бързо", за да предприеме необходимите действия още в нощта на самото шоу.

"Да се надяваме, че нещо няма да се случи и никога няма да ни се наложи да използваме тези планове, но вече имаме рамки, които можем да модифицираме", допълва той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Отказва ли се Санчес от премиерския пост след разследването за корупция срещу жена му

Премиерът на Испания обяви своето решение, след като пет дни спря да изпълнява публичните си задължения

12:22 - 29.04.2024
Важно днес

От "Корал" до Пашата: Скандалът с документите на Кирил Петков и взаимните обвинения

Кирил Петков замеси Румен Николов-Пашата в скандала с предполагаемите фалшиви подписи

10:29 - 29.04.2024