На 14 март аз и 11-годишната ми дъщеря трябваше да имаме час при козметик. Щеше да е нашият таен женски ритуал.

Ако не беше извънредното положение…, но вие това си го знаете.

По- интересното в случая е как да оцелеем като жени и да вземем най-доброто от ситуацията, вместо да се превръщаме в кисели лели, които се суетят около готварската печка и не говорят с мъжете си още от първата седмица на карантината?

Сега ще ви опиша моите  хак-ове за добро настроение, сияйна кожа и мир вкъщи.

Първо, погрижете се винаги в хладилника да имате студено просеко и ягоди.

Просекото е най-веселото питие, освен това никога не е прекалено рано за него. Пие се в тесни високи чашки, тоест, не съществува рискът да си сипете прекалено много. А просеко с ягоди е уникално свежа комбинация, много подходяща за сезона.

И двете са изключително фотогенични.

Само си представете колко лайка събирате на снимка с ягоди и просеко.

Дори и тапата на просекото е някак секси. Със сигурност е по-секси от пълна мивка с чинии. Просекото се отваря тържествено, все едно се е случило нещо хубаво, или празнуваме събитие.

Все пак съветвам, ако сте семейни, да сипете една чаша и на мъжа до вас, с малка купичка ягоди. Ще изглежда като голям жест.

Между другото, най-веселото погребение, на което съм била (доколкото едно погребение може да е весело), също беше с просеко по заръка на починалата моя леля-франкофон. Милата ми роднина беше издала нареждане да се леят балончета и никакви сълзи.

Стъпка две, научете се да се гримирате.

Това е по-важно за снимките ви, дори от филтрите на Инстаграм. Аз съм човек, който ако трябва да се гримира добре, се обажда на професионалист - през останалите 362 дни в година слагам молив и спирала, и дим да ме няма.

Никога обаче не съм си представяла, че ще се стигне до момент, в който дори гримьорите от телевизиите ще изчезнат. Добрите гримьори винаги използват четки за индивидуална употреба, включително и за спирала. Гримовете и особено четките, наистина могат да бъдат източник на зараза.

Преди две седмици реших, че ми е дошло времето да се науча да се гримирам на достатъчно високо ниво. Вместо да гледам ютюб видеа обаче, се обадих на професионален гримьор и го попитах какво точно да правя за моето лице. Слушах, записвах и след това в продължение на 10 дни тренирах всяка сутрин. На десетия ден бях факир.

Нещо, което ми отнемаше 25 минути в началото, го правех за 10. Без никакви корекции.

Кога имаш време да ги гледаш всички тези сериали - това питат всичките ми приятели, в случаите когато не се допитват до мен какво да гледат. Нямам време, разбира се, но ги гледам! 

Както казвам на мъжа ми - това е моят нощен живот и ти не можеш да ми го отнемеш! Понякога заспивам на 10-тата минута, друг път будувам до 2-3 през нощта. Самата нагласа обаче, че денят свършва с гарантирано удоволствие, е нещо, което ме държи в настроение.

Ако много закъсате за предложения, винаги можете да ми пуснете едно съобщение и аз ще откликна.


НОВИТЕ СЕРИАЛИ И ФИЛМИ, КОИТО ЗАСЛУЖАВАТ ДА СЕ ВИДЯТ


Сияйната кожа. Това е най-важното нещо за усещането за младост. Дори не са и бръчките.

Фен съм на естественото остаряване и смятам, че колкото по-далеч стои една жена от иглите, толкова по- малък риск поема, да е тема на чужд разговор. Разбирате ме добре какво искам да кажа, нали?

Какво ползвам лично аз?

Имам 3 любими продукта на Esthederm - знаете френска селективна козметика - среден ценови клас, с много приятна текстура и аромат, ще я намерите в големите аптеки и онлайн.

Съвсем накратко: философията на марката е да провокира кожата да се регенерира сама, което на мен ми допада, защото не пристрастява клетките.

Сутрин ползвам озаряващия им крем със златни частици Radinace. Ако се намажете със златен крем и си сипете просеко, гарантирам, че усещането ви ще е като първия ден от лятната отпуска на Лазурния бряг.

Все пак не прекалявайте, защото сте само хоум офис. Вечер, след като почистя лицето си, прилагам серума Excellage и от време на време маската Intesive Hyaluronic. На гърба на маската пише да се ползва 2-3 пъти седмично за по 20 минути, но аз си я слагам само в неделя, защото иначе забравям кога и какво съм правила и това много ме напряга.

И тай като все пак обещах да напиша някакви хак-ове, а не просто да ви се хваля как си живея - веднага ви споделям за пачовете на същата марка за под очите. В случай, че сте прекалили със сериалите и на другия ден много ви личи, поставете ги за 5 минути под очите си и ще сте като целодневно СПА.

Предстои да ви кажа нещо, което само преди 6 месеца ми звучеше като ерес.

Градинарство.

Един ден изпитах внезапен порив да засадя цветя на терасата. Отидох в малкия цветарски магазин до нас и започнах с “Това мушкато може ли?”

Отсреща момчето ми отговори: “Петунии ли искате?”

Явно исках петунии, така че въобще не се съпротивлявах.

После си купих и теменужки. А сега съм хвърлила око и на едни градински карамфили.

Резултатът е доста приятен за очите и ме изпълва с гордост.

И накрая - дрехите. Честно казано, не си купувам нови дрехи, не виждам смисъл, а и не знам кога ще ми трябват истински. Но като всяка жена, имам нужда да изляза от ритъма на “по пижама” или “просто някакви дрехи”, с които да отида да напазарувам.

Затова прилагам следния трик - разхождам се вкъщи по обувки на токчета.

Дъщеря ми ми се подиграва, мъжът ми ми се радва.

Гарантирано добро настроение.

 

 


В текста има продуктово позициониране, дано да ви е било полезно. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Минеков извежда ГЕРБ от централата им в НДК на 10 декември

"Нямам време за губене. Това е плячкосване и присвояване"

И БСП са "против" зеления сертификат за парламента, засега депутатите ще влизат без него

ГЕРБ и ДПС са "за" мярката. "Възраждане", очаквано, са "против"

Най-добрите филми на 2021

Drive My Car получава високи оценки от най-добрите критици, в класацията ни попадат още "Дюн" и "Паралелни майки"

Поне до 17 декември тестването на всички ученици е осигурено

Нова пратка от тестове пристигна в склада на БЧК, съобщиха от МОН

ГЕРБ постла стълбите на Министерството на културата с "Труд"

47 НС ще изслушва Велислав Минеков по казуса с редакцията на вестника

Атанас Атанасов от ДБ поиска пред Радев кадрови промени в службите

"Смятам, че позицията на главния секретар на МВР му е твърде висока"