Снимка: © Getty Images

От 4 февруари, в рамките на две седмици, в класните стаи ще се върнат учениците от 7-и, 8-и и 12-и клас. След тях – отново за 2 седмици – присъствено ще учат 5-и, 10-и и 11-и клас, а после за същия период – учениците от 6-и и 9-и клас.

Това обяви Диян Стаматов, който е председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета и директор на 119-то Средно училище "Акад. Михаил Арнаудов" в София. Той съобщи, че Отрасловият съвет в системата на средното образование е провел заседание на 25 януари, на което е взел решение да се премине към този план.

От 4 януари в класните стаи се завърнаха учениците от начален етап на образование, а останалите продължиха с дистанционното обучение.

От публикацията на Стаматов става ясно, че крайното решение за възстановяване на присъственото обучение на класовете трябва да бъде взето от здравните експерти – „изключително внимателно и предпазливо“.

„Позицията на СРСНПБ за вземане на автономни решения беше подкрепена по принцип, но възможността за реазилизирането ѝ зависи от решение на министъра на здравеопазването, а не от МОН и от Отрасловия съвет“, отбеляза той.

Все още здравният министър Костадин Ангелов не е издал заповед, в която да се опише по какъв начин ще става връщането в класните стаи за учениците от прогимназиален и гимназиален етап.

На днешната среща на кабинета Националният оперативен щаб предложи от 4 февруари да се възобнови присъственото обучение по „строго определен ред“.


НОЩ предложи отваряне на магазини в молове и фитнеси от началото на февруари


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Протестът на градския транспорт в София ще пропуска само ученици за матурите

Трафикът в столицата ще е силно затруднен след 8:30 ч.

Защо Путин подцени Украйна и как ФСБ заложи провала на войната

Пълна изолация, извънредна подозрителност, корумпирани служби за сигурност и засилено желание за мъст - мотивите за военната инвазия

Lenovo Tab P12 Pro – отличителен, вълнуващ и продуктивен

Моделът разполага с втори безжичен екран за компютър

Политици и сайтове с опорки в комбина: Как руската пропаганда стига до българските читатели

Пропагандните статии за Русия са се увеличили 10 пъти след началото на войната