Снимка: © Getty Images

Вече могат да се даряват средства за борбата с covid-19 и през приложението за мобилни плащания Revolut. Кампанията е в партньорство с Българския Червен кръст (БЧК) и е за подпомагане на медиците в България, които са на първа линия в борбата срещу епидемията, както и за закупуване на необходимото оборудване.

Сто процента от даренията на клиентите отиват в полза на БЧК, като Revolut не начислява такси за направени дарения. Няма фиксиран минимален праг на даренията. Всички, които ползват услугата са известени за възможността и могат да направят дарението от меню Dashboard - Donations, където ще открият автоматично БЧК като реципиент.  

Потребителите също така ще могат извършват периодични или еднократни дарения от апликацията.

Партньорството между Revolut и БЧК ще продължи и след края на епидемията.

"Изключително радостни сме, че успяхме да установим партньорството с Български Червен кръст в рамките на броени дни и с нетърпение очакваме да работим заедно, за да осигурим възможно най-голяма подкрепа за обществото в България", каза Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut.

"Радваме се, че този път лидер в иновациите като Revolut се присъедини към каузата за набиране на средства. Сигурни сме, че съвместната ни работа ще ускори процеса по закупуване на консумативи и ограничаване на заразата", коментира и акад. Христо Григоров, председател на БЧК.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети