От фирмата собственик на горящия склад не знаят какво е предизвикало взривовете Снимка: © Getty Images

"Нямаме представа на какво се дължи пожарът в склада за фойерверки". Това съобщи Емил Йорданов от фирмата собственик на горящия склад край Елин Пелин "Енигма" ООД, цитиран от БНТ.

Йорданов коментира, че до момента в компанията не са се случвали подобни инциденти. Последната проверка на складовете е направена преди три месеца, когато не са установени нередности, каза по-рано директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Атанас Илков.

Техен представител пътува към района на инцидента.

Междувременно частично бедствено положение беше обявено в град Елин Пелин, както и в селата Гара Елин Пелин и Нови хан, съобщи за БТА Кристина Димитрова от общинската администрация.

По-рано властите започнаха евакуация на хората, които живеят в крайните къщи на Елин Пелин.

Към комента има информация за двама пострадали - мъж и жена, които са с трета степен на изгаряне. Състоянието им е животозастрашаващо, уведомиха от Спешна помощ. Те са транспортирани в "Пирогов".

Съобщава се и за други двама ранени. От полицията предполагат, че може да има още служители на фирмата в складовете, но засега не могат да го потвърдят.

По-късно вътрешният минитър Калин Стоянов съобщи, че 22-годишният син на собственика на фирмата е сред хората, които са били в складовете.

Според вътрешния министър инцидентът е станал след работно време. Информацията към момента е, че служители са отишли да вземат пиротехническа техника, необходима за събитие, когато при пренасянето ѝ от основните складове се е случило нещо, което е предизвикало взривовете, обясни Стоянов.

Властите започват евакуация на хора, които живеят в района на Гара Елин Пелин (Обновява се)


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024