Снимка: © Ладислав Цветков, bTV

Обвиняемите по случая с Арест на Красимир Живков от МОСВ, акция в офис на братя Бобокови са общо 10 души, включително зам.-министърът на околната среда и водите Крисимир Живков. При разследването се появи името на Васил Божков, а освен това изпадна и списък с най-богатите българи.

Това обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Тя поясни, че седем от обвиненията са за участие в организирана престъпна група, а три – за документни и данъчни престъпления. На един от групата е повдигнато и второ обвинение – за управление на опасни отпадъци.

Припомняме, че първоначално при акцията на прокуратурата бяха задържани шестима души, включително Живков и братята Атанас и Пламен Бобокови. Зам.-министърът е упражнявал и натиск върху служители във ведомството със заплахи за уволнения, потвърдиха от държавното обвинение.

От жилището на П.Б. (най-вероятно Пламен Бобоков) е иззета „автобиография със снимка на магистрат, който е наблюдаващ прокурор по дело, по което е обвиняем Васил Божков за извършването на тежки умишлени престъпления", съобщи Милева.

От апартамента на друг от обвиняемите пък била иззета "цветна снимка, на гърба на която има изписани имена, които съответстват на имената на публично известни личности, някои от които са убити през годините (вижте ги на снимката). Срещу имената на всеки от тях са записани големи суми пари - 70 милиона долара, 100 милиона лева, 120 милиона лева, 300 милиона лева". Тук става въпрос за А. Б. (най-вероятно Атанас Бобоков).

Сумите изглеждат като оценка на състоянието на най-богатите хора в България.

За четирима от обвинените ще се отправи искане за най-тежката мярка „задържане под стража“, двама ще бъдат под домашен арест, а един - пуснат под гаранция от 1 милион лева.

За единия от братя Бобокови ще бъде поискано задържане под стража, а гаранцията е определена за другия, казаха от прокуратурата.


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Красимир Живков ще бъде уволнен от МОСВ, удължиха ареста му


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях. 

Прокуратурата разследва лекар по съмнения за фалшиви имунизации

Нарушението в Мадан е открито, когато един от пациентите е поискал да получи истинска ваксина