Отложиха изложението Автомобилен салон София 2021 за следващия юни Снимка: © sofiamotorshow.bg

Организаторите на най-посещаваното автомобилно събитие в България – Автомобилен салон София 2021 – отложиха официално изложението заради пандемията от Covid-19.

Членовете на Асоциацията на автомобилните производители (ААП) единодушно взеха решение събитието да не се провежда на планираните дати през октомври, а да бъде насрочено за 3-12 юни 2022 г.

Това се случва след отчитане на динамичната промяна на епидемичната обстановка и увеличаването на рисковете за изложители и посетители, казват организаторите.

„Оставаме с надеждата, че не след дълго време ще имаме възможност да проведем най-посещаваното автомобилно събитие в България и съседните ни държави по най-добрия начин и в най-безопасна среда. Сигурни сме, че в началото на следващото лято представителите на автомобилните производители у нас ще могат да ни покажат на територията на Интер Експо Център още повече нови модели и модерни иновации, базирани на електрически и хибридни технологии“, написаха от ААП.

Над 100 фирми-изложители вече бяха потвърдили участие с цел да представят най-доброто от автомобилната индустрия за тази година. Много технологични и автомобилни премиери бяха планирани за втората половина на октомври в рамките на 25-ото издание на Автомобилния салон в София.

Той е сред най-престижните изложения в региона и едно от 12-те изложения в света, включени в официалния календар на Международната организация на автомобилните производители (OICA), наред с автосалоните в Париж, Мюнхен, Женева, Детройт, Токио.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Могат ли испанските крайнодесни да свалят премиера Санчес с компромат срещу жена му

Педро Санчес временно спира да изпълнява публичните си задължения

07:25 - 25.04.2024
Важно днес

Кандидатът на опозиционната ВМР0-ДПМНЕ с най-много гласове на президентските избори в Северна Македония (Обновена на 25 април)

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024