OTP Group, част от която е и Банка ДСК, e най-добре представящaта се банка в Европа, според S&P Снимка: © Банка ДСК

ОTP Group оглави списъка на S&P Global Market Intelligence за най-добре представящите се банки в Европа за 2023 година. Това е първата подобна класация публикувана от аналитичното подразделение на межународната рейтингова компания S&P.

Отличното класиране на групата се дължи на устойчивия баланс от растеж и финансови резултати.

S&P Global Market Intelligence класира 50-те най-големи публично търгувани банки в Европа по активи спрямо седем финансови показателя, включително средна възвръщаемост на капитала, нетен лихвен марж, нелихвен доход/средна стойност на активите, съотношение приходи-разходи, съотношение на проблемни заеми, съотношение на нетно финансиране и коефициент на капитала от първи ред за определяне на съответната оценка на ефективността.

OTP Group, от която е част и банка ДСК, е една от водещите и най-бързо развиващите се банкови групи в региона на Централна и Източна Европа, с изключителна доходност и стабилна капиталова и ликвидна позиция.

Тя присъства в 12 страни в региона на Централна и Източна Европа и Централна Азия, като в момента е пазарен лидер в Унгария, България, Сърбия, Черна гора и Словения. С повече от 41 000 служители, OTP Group предоставя универсални финансови услуги на 17 милиона клиенти.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024