"Отвътре навън 2" стана най-успешният анимационен филм и пренаписа кино историята

Филмът на Pixar "Отвътре навън 2" (Inside Out 2) се превърна в най-касовия анимационен филм на всички времена, шест седмици след официалната му премиера.

Втората част на анимационната поредица събра общо 1,46 млрд. долара в световните боксофиси. Така той изпревари досегашният лидер за най-успешна анимация - "Замръзналото кралство 2" (Frozen 2), който генерира приходи от 1,45 млрд. долара през 2019 г.

Общата сума на "Отвътре навън 2" вероятно ще нарасне още повече през следващите седмици, като се има предвид, че премиерата му на някои места, като например в Япония, тепърва предстои.

В България той е събрал общи приходи от 1 942 833 лв и е една от най-гледаните продукции в българските кино салони това лято.

Филмът изпревари и най-успешния филм за миналата година - "Барби" (Barbie), който събра 1,45 млрд. долара.

Това е забележителен успех за анимацията с бюджет от 200 млн. долара, която вече се нарежда на 13-о място в списъка с най-печеливши филми за всички времена. Той е оглавяван от първата част на "Аватар" (2,9 млрд. долара) и "Отмъстителите: Краят" (Avengers: Endgame, 2,7 млрд. доалра).

"Отвътре навън 2" е продължава историята за Райли, която вече е тийнейджърка, и има изцяло нов набор от чувства, с които трябва да се справя през пубертета. Освен вече познатите герои от първата част - Радост, Тъга, Бяс Лют, Страх и Отврат, към техния екип се присъедияват и нови герои като Тревожност, Завист , Срам и Досада.

Проектът впечатли не само малките и по-възрастните зрители, но и критиците, които го похвали за начина, по който изследва темите за юношеството, емоционалното съзряване и менталното здраве.

Филмите, които ще гледаме това лято Най-очакваните филми за лято 2024


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024