Падна самолет на Ивайло Пенчев, той е откаран в "Пирогов" Снимка: © БНТ

Самолетът на изпълнителния директор на „Уолтопия“ Ивайло Пенчев е паднал на летището в софийското село Лесново, съобщава bTV, позовавайки се на свои източници. Според тях той е управлявал летателната машина. Информацията за инцидента е потвърдена от NOVA.

Пенчев е жив, но е с политравма - тоест се намира в кризисно състояние, при което човек развива множество травматични наранявания, настъпили едновременно в няколко части на тялото, подложен на въздействието на травматични агенти.

След инцидента е дошла линейка от Елин Пелин, която го е транспортирала към противошокова зала в "Пирогов".

„Ивайло Пенчев е в задоволително състояние, но тепърва му се правят множество изследвания“, каза директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов пред bTV. Той допълни, че към момента няма опасост за живота му, но „не бива да се подценяват травмите“.

Малко след това стана ясно, че бизнесменът остава за наблюдение и лечение в „Пирогов“. При постъпването в спешното отделение са му направени подробни прегледи и изследвания. Те показват, че има данни за фрактури, съобщават от Спешната болница.

Собственикът на „Уолтопия“ е контактен и адекватен. В момента е настанен в неврохирургията на „Пирогов“.

Самолетът се е разбил по време на излитане, като не е успял да се издигне, след което аварийно се е приземил в дървета, каза директорът на болницата проф. Асен Балтов. Сигналът за падналата машина е подаден в 13:27 ч. По първоначална информация причината за инцидента е отказ на двигател.

Според NOVA, Пенчев не е губил съзнание, а информацията е потвърдена от Спешна помощ.

Самолетът на бизнесмена е частен, а Пенчев е бил сам в кабината. Моделът на машината е Skylеаdеr 600, който е чешки, но е сглобен в Терем, съобщава "24 часа", позовавайки се на информация от "Факти".

Според очевидци, сaмoлeтът ce e cринaл в пocлeдния мoмeнт, буквaлнo нa 5-6 мeтрa oт зeмятa, предаде "Сега". Близкият крaй нa пoлocaтa e бил oткъм пocoкaтa нa вятърa, т.e. вятърът e бил oткъм гърбa му, кoeтo е намалило рязко скоростта и е довело до падането. За късмет на Пенчев, инцидентът е станал на не повече от 10 метра височина, а самолетът е паднал върху храсти, които са омекотили донякъде удара.

Припомняме, че в средата на март Ивайло Пенчев направи дарение от 222 хиляди лева за "Александровска" болница за закупуване на респиратори в борбата срещу Covid-19. От лечебното заведение обаче Александровска болница върна дарението от "Уолтопия" Причината: решението на собственика на "Уолтопия" да дари сумата под условие, че новозакупените машини ще бъдат използвани с предимство за негови служители или техните родители в случай на необходимост в разгара на епидемията.

Очаквайте още информация.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024