И други знаменитости са замесени в дело срещу "Пъф Деди" за изнасилване на дете Снимка: © Getty Images

Седем нови дела са образувани срещу рапъра Шон Комбс, известен и с пссевдонима си "Пъф Деди". Двe делата са за изнасилване и дрогиране на непълнолетни. За първи път в продължаващата вълна от обвинения срещу Комбс са посочени и други известни личности, които може да са били замесени в предполагаемото престъпление.

Имената им обаче засега не се съобщават. Един от съдебните искове твърди, че музикантът е изнасилил 13-годишно момиче с друга "известна личност от мъжки пол", докато жена, която също е знаменитост, ги е наблюдавала. Кои точно са предполагаемите съучастници не става ясно.

Ищцата, която запазва анонимност, казва, че е била на 13 години, когато през 2000 г. е поканена от шофьор на лимузина да присъства на афтърпарти, организирано от Комбс. То се е състояло след музикалните награди на MTV - Video Music Awards (VMAs). Преди да влезе като гост, тя е трябвало да подпише споразумение за неразкриване на информация.

В жалбата си жената разказва, че след като е консумирала напитка на купона, започнала да се чувства замаяна. Потърсила място, където да легне. Комбс и другите известни мъж и жена влезли в спалнята.

Ищцата твърди, че е била изнасилена първо от единия мъж, докато жената ги е гледала. След това от нея се е възползвал и рапърът, а другите двама в стаята са ги наблюдавали.

Комбс продължава да отрича всички обвинения, но делата срещу него се трупат. Най-новите искове включват обвинения за изнасилване, сексуален тормоз и побой. Случаите обхващат голям период между 2000 и 2022 г. в различни американски градове, сред които Ню Йорк, Лос Анджелис и Лас Вегас.

Всички предполагаеми инциденти са се случили на партита, организирани от изпълнителя. Сред ищците има три жени и четирима мъже. Всички, с изключение на един, твърдят също, че са били дрогирани от Комбс. Два от случаите са за престъпления, извършени срещу непълнолетни.

От ноември 2023 г. насам срещу музикалния магнат са заведени поне 25 граждански дела с твърдения за сексуално посегателство или лошо поведение. Първоначалният иск, подаден от бившата му приятелка Каси Вентура, е уреден на следващия ден. Другите производства остават активни.

В момента "Пъф Деди" се намира в затвора в Бруклин. Той беше арестуван на 16 септември от американската служба за национална сигурност по обвинения в рекет, трафик на хора с цел сексуална експлоатация и проституция. Двама съдии вече отказаха молбата му да го пуснат под гаранция.

Още по темата:

"Пъф Деди" и сeкс скандалът, който разтърси Холивуд

Пъф Деди Адвокатите на "Пъф Деди" намесиха и правителството на САЩ в делото срещу рапъра


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Полицията в Пловдив издирва шофьорка, блъснала ученичка и избягала

Шофьорката казала на детето да не споделя с никого за катастрофата

20:35 - 21.10.2024
Важно днес

Молдова каза "да" на членството към ЕС след обрат от чужбина в последния момент

При 99,9% обработени протоколи мнозинството молдовци подкрепят членството към ЕС

18:45 - 21.10.2024
Кино и сериали

„Бийтълджус Бийтълджус“ е част от А1 Видеотека

Американският игрален филм е продължение на култовата история за семейство Дийтс и пакостливия призрак Бийтълджус, с чиято лудост никой не може да се справи.

16:28 - 21.10.2024
Текстове от партньори

tbi bank добави регулярно захранване към гъвкавата спестовна сметка “Касичка”

Всеки може да създаде до пет „Касички“ за различни спестовни цели, да ги озаглави както пожелае и да зададе крайна цел (дата и нужна сума)

16:02 - 21.10.2024
Важно днес

И Франция връща граничния контрол

Страната е информирала ЕК, че от 1 ноември 2024 г. до края на април 2025 г. ще възстанови проверките по всички свои граници

15:56 - 21.10.2024