Станислав Тодоров беше избран от парламента за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Той е номинация на "Продължаваме промяната" и бе единственият кандидат за поста в регулатора.

ГЕРБ-СДС и ДПС отказаха да участват в гласуването, а "Възраждане" бяха против. Тодоров заменя дългогодишния шеф на КЕВР Иван Иванов, който беше обвинен от управляващите, че носи отговорност за рязкото нарастване на цените на тока в края на миналата година. Неговият мандат отдавна беше изтекъл.

Тодоров е действащ зам.-министър на енергетиката в ресора, оглавяван от Александър Николов (ИТН). Той беше назначен за заместник на Николов преди по-малко от месец.

От официалната му биография става ясно, че е завършил право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, както и магистратура по Международно търговско право в Централноевропейския университет в Будапеща, Унгария.

Той има 9 години мениджърски опит в сектора, като е работил в "AES Марица Изток 1" Гълъбово. Станислав Тодоров е бил водач на листата на "Да, България" в Стара Загора на парламентарните избори през 2017 г. Според информацията в профила му в LinkedIn, от 2017 до 2020 г. той е бил директор по поръчките в HeidelbergCement, а от март 2021 до влизането си в министерството е мениджър към Visteon Corporation.

Депутатите днес одобриха и за член на комисията предложения от ИТН Благой Голубарев.

В края на януари депутатите приеха промени в Закона за енергетиката, с които управляващите намериха начин да подменят състава на регулатора. Чрез тях той беше намален от 9 на 5 членове.

Мандатите на Георги Златев и Владко Владимиров като членове на КЕВР бяха прекратени на 1 февруари чрез жребий, а Александър Йорданов ще изкара мандата си на член до край. Мандатите си ще продължат още Пенка Трендафилова и Димитър Кочаков.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Остин Бътлър и какво коства да изиграеш Елвис Пресли

Възходът, падението и любовната история на Краля на рокенрола са в центъра на новия биографичен филм "Елвис"

Изтеклият "проект" за БГ закон "Магнитски" раздели партиите в коалицията

Асен Василев отрече да се готви санкциониране без право на обжалване

Съвременно изкуство и световна музика предлага фестивалът "Ritual Gatherings" на плаж Камчия

Това е ежегоден културен фестивал, съчетаващ музика, съвременно изкуство, традиционни ритуали и екологични практики.

Мона Лиза в хола ви? Защо само Мона Лиза?

Tелевизорите The Frame - картини от една изложба

Китай търси съюзници в плановете си за нов международен ред

Първата цел са държавите от БРИКС - Бразилия, Русия, Индия и Южна Африка

МО отрича да е предоставяло български Су-25 за Украйна

"Това е хибридна информация", твърдят от министерството

Русия призова България да изтегли кораба "Царевна" от Мариупол

Въпреки условията за безопасно излизане, все още не са предприети мерки за изтеглянето на чуждестранните кораби, казват руските власти.