Партията на Божков ще се яви на изборите с колоритен мандатоносител Снимка: © Facebook.com/Васил Божков

Васил Божков и платформата му „Българско лято“ ще се явят на парламентарните избори на 4 април с регистрацията на „Българско национално обединение“ (ПП БНО). Това обяви във Facebook председателят на партията Георги Георгиев.

Те предоставят 100% от листите си на „Българско лято“, която не получи съдебна регистрация до изтичането на крайния срок за записване в ЦИК.

Малко известната партия „Българско национално обединение“ е регистрирана в съда през 2013 г. с председател Георги Венелинов Георгиев. Той беше кандидат за кмет на София през 2019 г., като се отличи с провокативни агитационни плакати. Известен е с прякора Готи, представя се като бизнесмен, актьор и продуцент.

През 2016 г. ПП БНО е издигнала кандидатпрезидентска двойка - икономистът Румен Гълъбинов и адв. Веска Волева. На изборите за евродепутати през 2019 г. водач на листата на партията е съпругата на бизнесмена Николай Банев - Евгения Банева.

Мандатоносителят на "Българско лято" е регистриран в ЦИК на 17 февруари тази година за участие в парламентарните избори. Партията е изпълнила изискването за над 2500 валидни подписа.

Официалният сайт на БНО – bno-bg.com, изглежда, вече не е активен, а препраща директно към страницата на „Българско лято“.

„Като лидер на БНО обещах, че на следващите парламентарни избори ще дадем заявка за промяна, която е бленувана от българския народ. Винаги сме се борили срещу статуквото и поради тази причина припознаваме целите на „Българско лято“, както и заявката на г-н Божков за промяна на политическия модел“, каза Георгиев.

„На бюлетината ще пише ПП БНО, но ще се чете „Българско лято“, каза Борил Соколов. Той е председател на платформата на укриващия се в Дубай след 18 повдигнати обвинения от българската прокуратура Васил Божков.

„БНО бяха една от партиите, които се свързаха с нас, след като прокуратурата не разреши да ни регистрират. Приемат всичките ни цели, мисия и политически възгледи на „Българско лято“, добави Соколов.


КПКОНПИ иска самолета и яхтата на Божков, докато той се готви за участие на изборите


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посреща роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024
Живот

Модните тайни на Gen Z

Новата кампания на Fashion Days е посветена на The Gatekeepers

11:43 - 18.04.2024