Мълчанието в централата на ГЕРБ след края на изборния ден беше нарушено само от водача на партийната листа в Бургас Любен Дилов-син. 

"Не е нужно партията да излиза, за да каже, че за 14-ти път печели избори. Но тази вечер има един голям победител, и това са всички българи, които излязоха да гласуват", каза той пред журналистите, които чакаха в продължение на повече от 2 часа пред сградата на партията. 

Дилов отказа да коментира каквито и да е въпроси за бъдещите опити за формиране на правителство, каквито ГЕРБ ще трябва да направи като получател на първия проучвателен мандат. Той обаче отправи задочно предупреждение до всички политически сили и избиратели: 

"Изборите, които завършиха току-що, струват около 150 милиона лв. Ако има нови избори поради невъзможност за съставяне на правителство, те ще струват минимум още 150 млн. Тази година ще има и президентски избори, които ще струват около 100 млн. лв. Като поизтрезнеем от изборната нощ, трябва да си дадем сметка дали можем да похарчим 350 млн. лв. за избори през тази година, в която се борим с пандемията", каза Дилов. 

Единственият му коментар по прогнозните данни за изборния резултат беше следният: 

"Видях данните от секцията в централния затвор на Бургас, където съм получил три преференции. Това е единственото място, където "Има такъв народ" засега бие ГЕРБ", каза Дилов. 

От думите му стана ясно, че партийното ръководство няма да коментира изборите преди понеделник. Препоръката му към журналистите беше "да отидат да пият чай", за да не чакат пред входа на централата. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях. 

Прокуратурата разследва лекар по съмнения за фалшиви имунизации

Нарушението в Мадан е открито, когато един от пациентите е поискал да получи истинска ваксина