Пасажери отказаха да слязат от самолет на WizzAir, след като ги приземиха във Варна вместо в София Снимка: © Getty Images

Забавянето на полет от Абу Даби до София в петък вечер е довело до сериозно напрежение между пътниците и екипажа на самолета, след като се е наложило той да бъде приземен във Варна без предупреждение.

Полетът на WizzAir e закъснял с няколко часа, поради което не е успял да влезе в графика на Летище София за кацане - по същото време е започнал ремонт на пистата.

Затворено е било и Летище Пловдив, което е по-близко до оригиналната дестинация.

Недоволните пътници твърдят, че са разбрали за отклонението от маршрута само 15 минути преди кацането във Варна. Екипажът е обявил, че са подготвени пет автобуса за извозването им до София - след петчасовия полет и вече натрупаното закъснение - което още повече е ядосало хората.

Във Facebook e публикуван клип, в който пилотът на самолета признава, че е знаел за разминаването в графика на летище София, но е получил нареждане от оперативния център да излети, докато се водят преговори и се опитат да отворят пистата. От София обаче са отказали.

Записът показва как изнервени хора настояват да бъдат откарани с друг самолет, след като не са предупредени и близките им вече ги чакат.

Междувременно те заявяват, че отказват да слязат от борда.

"Пристигнаха органи на гранична полиция, които ни дават 10 минути да си помислим дали да слезнем доброволно от самолета или ще ни арестуват и с белезници ще ни свалят от този самолет", разказва една от жените.

Друг от хората споделя, че все пак се е наложило да пътуват с автобусите до София, което е отнело още седем часа.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Евакуираха дом за възрастни хора заради пожарите в ямболското село Воден

Пожарникари и доброволци продължават борбата с пожарите

17:43 - 17.07.2024
Политика

Първи тест за евродепутатите от България. Кой как гласува в резолюцията за Украйна?

Пълна промяна при Елена Йончева, БСП отказа да гласува помощ за Киев

17:21 - 17.07.2024