Над 100 служители на „Автомагистрали – Черно море“ и „ИСА 2000“ опитаха да нахлуят в Министерството на регионалното развитие и благоустройството във вторник.

Протестиращите оформиха жива верига около сградата и настояха за пореден път МРРБ да им осигури близо 37 милиона лева, които държавата им дължи като заплати за ремонта на АМ „Тракия“. Те извършиха обновлението по трасето между Стара Загора и Чирпан, но твърдят, че не са получавали възнаграждения от 6 месеца.

Служители на двете фирми поискаха да разговарят с министъра на регионалното развитие Виолета Комитова, но дълго време никой не отговори на исканията им, се видя във видео, публикувано във Facebook профила на КНСБ.

Протестиращите опитаха сами да влязат във ведомството, но бяха спрени от десетки полицаи, които образуваха плътен кордон пред входа. Демонстрантите обявиха, че им е било обещано, че ще разговарят с министъра или с някой от зам.-министрите.

В крайна сметка представители на МРРБ слязоха пред сградата и обявиха пред служителите на двете фирми, че ще има „краткосрочно решение“. „Пари за заплати ще получите в рамките на близките 5 работни дни“, казаха от ведомството. До края на тази седмица по сметките на дружеството ще има преведени 9 млн. лв. 

Те обявиха, че по дългосрочното решение на проблема все още не е постигнато споразумение между МРРБ и представителите на работещите – а именно изплащане за всички извършени дейности по всички договори.

Движението в района на МРРБ е затруднено. Има и засилено полицейско присъствие, което започва още от района на "Сточна гара".Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Адвокатурата няма да иска наказание за Петър Илиев заради плагиатството

Софийският адвокатски съвет отказа дисциплинарно дело срещу юриста

МОН опроверга Кацаров: Тестовете за Covid-19 не достигат дори за една седмица

Около 150 хил. тестове не стигат за връщане в клас на всички ученици

Платформата за билети за Arctic Monkeys била атакувана от "вторичния пазар"

Мениджмънтът на бандата отказал преместване на концерта на друго място в Бургас, което щяло да увеличи капацитета двойно

Нинова: Не сме се договаряли нито да съм първи председател на НС, нито да има ротация

"Нито едно от имената, които се спрягат за министри от БСП, не отговаря на истината"

Фаворитите за най-добър филм на "Оскари" 2022

10 предложения, които могат да попаднат сред номинираните

Бог е високо, МВР - далеко, а юмручното право отнема живот

Престъпленията стават компенсация на липсващия ред и правосъдие

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед