Бизнесменът Павел Вълнев ще бъде предложен за съпредседател на "Републиканци за България", като ще дели ръководната позиция с досегашния лидер Цветан Цветанов.

В момента Вълнев е зам.-председател и най-голям дарител на политическата партия, създадена през 2020 г. "Републиканците" се явиха на парламентарните избори na 4 април и получиха малко над 42 000 гласа, които им стигнаха само за класирането за държавна субсидия.

От партията съобщават, че са направили среща за анализ на изборите, по време на която са коментирали "манипулациите на изборния процес, всяваният страх сред обществото дори в изборния ден и редица други фактори".

"Цветан Цветанов и Павел Вълнев направиха предложение двамата да станат съпредседатели на Републиканци за България и междувременно да бъдат избрани и петима зам.-председатели, които активно да допринесат за изграждането на партията. Чрез делегирането на права от страна на съпредседателите към зам.-председателите те ще получат възможността да имат повече функции и по-голяма партийна активност и отговорност", се казва в съобщението.

"По този начин ще се покаже на обществото, че проектът „Републиканци за България“ е и работи за нова визия на партийния живот, ще продължи да налага млади и интелигентни хора, които искат да работят за развитието на България", се казва още в него.

Предложението трябва да бъде обсъдено на последващо Национално събрание, но не се уточнява датата на провеждането му.

Павел Вълнев е предприемач, има бизнес в САЩ и до преди години беше съсобственик на BiT телевизия. Според изявленията на Цветан Цветанов - Вълнев е превел приблизително 1 млн. лв. в сметката партията преди участието на изборите. Цветанов беше обявил, че работи на договор за една от фирмите на Вълнев и получава „средна за американските стандарти“ заплата.


4 партии и 6 коалиции ще разпределят 24 млн. годишна субсидия


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Украйна остави своя отпечатък върху фестивала в Гластънбъри

Зеленски говори от екраните, а Пол Маккартни развя украинското знаме

Кирил Петков: Да преговаряме с ИТН би било дефиницията на "глупост"

"Със Слави Трифонов, Бойко Борисов, Делян Пеевски и Костадин Костадинов няма да преговаряме", категоричен бе той

"Демократична България" обмисля възможността да се яви на избори заедно с ПП

ДБ е твърдо за машинно гласуване на евентуалните предсрочни избори

На този ден преди 25 години светът се запозна за пръв път с Хари Потър

Четвърт век по-късно поредицата е най-продаваната за всички времена