Бизнесменът Павел Вълнев ще бъде предложен за съпредседател на "Републиканци за България", като ще дели ръководната позиция с досегашния лидер Цветан Цветанов. 

В момента Вълнев е зам.-председател и най-голям дарител на политическата партия, създадена през 2020 г. "Републиканците" се явиха на парламентарните избори na 4 април и получиха малко над 42 000 гласа, които им стигнаха само за класирането за държавна субсидия. 

От партията съобщават, че са направили среща за анализ на изборите, по време на която са коментирали "манипулациите на изборния процес, всяваният страх сред обществото дори в изборния ден и редица други фактори". 

"Цветан Цветанов и Павел Вълнев направиха предложение двамата да станат съпредседатели на Републиканци за България и междувременно да бъдат избрани и петима зам.-председатели, които активно да допринесат за изграждането на партията. Чрез делегирането на права от страна на  съпредседателите към зам.-председателите те ще получат възможността да имат повече функции и по-голяма партийна активност и отговорност", се казва в съобщението. 

"По този начин ще се покаже на обществото, че проектът „Републиканци за България“ е и работи за нова визия на партийния живот, ще продължи да налага млади и интелигентни хора, които искат да работят за развитието на България", се казва още в него. 

Предложението трябва да бъде обсъдено на последващо Национално събрание, но не се уточнява датата на провеждането му.

Павел Вълнев е предприемач, има бизнес в САЩ и до преди години беше съсобственик на BiT телевизия. Според изявленията на Цветан Цветанов - Вълнев е превел приблизително 1 млн. лв. в сметката партията преди участието на изборите. Цветанов беше обявил, че работи на договор за една от фирмите на Вълнев и получава „средна за американските стандарти“ заплата.


4 партии и 6 коалиции ще разпределят 24 млн. годишна субсидия


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Петте книги на 2021 г., които Бил Гейтс препоръчва за четене

От историята на CRISPR до новия роман от автора на "Марсианецът"

Тежка катастрофа край Враца с две жертви и дете в тежко състояние

Семейство загина след сблъсък с тир, влязъл в насрещното

Преговорите за новата власт: Какво предлагат партиите в сектори "Национална сигурност" и "Спорт"

Четирите преговарящи партии продължават с дискусиите в отделните панели

House of Gucci: Този път не се роди звезда

Филмът с Лейди Гага разочарова, а обещаваше да е заглавието на годината

България отива на Евровизия 2022 с вокалиста на "Rainbow" Рони Ромеро

Групата Intelligent Music Project ще ни представлява в Торино с рок парче, песента им съвсем скоро ще бъде представена пред публиката

НСлС: Открито е тялото на 45-а жертва от катастрофата на АМ "Струма"

Отхвърлена е версията за още един спасен човек

Нов мутирал вариант на SARS-CoV-2 притесни света: Какво знаем за B.1.1.529

СЗО свика спешно заседание, Европа вече се затваря за южноафриканските страни