Пеевски и Карадайъ се снимаха с Нургюл Салимова, но отделно един от друг Снимка: © Пресцентър на ДПС

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и депутатът Делян Пеевски решиха да се снимат с финалистката от Световната купа по шахмат Нургюл Салимова - но вместо да я посрещнат заедно, направиха срещите с нея и семейството ѝ в два различни дни.

Пресцентърът на ДПС разпространи снимки от среща на Нургюл с Мустафа Карадайъ и още няколко души от висшето ръководство на партията, направени в централата на движението в четвъртък. Сред тях са кметът на Кърджали Хасан Азис, зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, зам.-председателят на Народното събрание Филиз Хюсменова и др.

"Карадайъ предаде на Нургюл Салимова специалните поздрави на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган. Лидерът на ДПС пожела на Салимова много здраве, успехи и нови победи на предстоящите състезание, сред които е Турнирът на претендентките догодина", се казва в информацията, която отразява събитието с Мустафа Карадайъ.

В петък 21-годишната състезателка е била поканена на среща и с Делян Пеевски, но в Партийния дом, където започна новата сесия на Народното събрание.

Този път и компанията е различна - в кабинета на Пеевски са евродепутатът Илхан Кючюк (който посрещна Нургюл Салимова още на границата при пристигането ѝ в България) и депутатът Ертен Анисова.

Единственият човек, който присъства както на срещата в централата на ДПС, така и в Народното събрание, е Небие Кабак - председател на Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта.

Пресцентърът на ДПС обявява, че Пеевски е поел "ангажимент в подкрепа на Нургюл Салимова, относно осигуряването на бъдещата й подготовка за постигането на още по-високи спортни постижения".

Още по време на Световната купа санкционираният от САЩ по закона "Магнитски" депутат реши да си прави PR на фона на големия успех на Нургюл Салимова, като през "24 часа" обяви, че отишъл в Баку, за да я подкрепя.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Галерии и музеи са с вход свободен тази вечер в София - Вижте пълната програма

На 18 май 2024 г., събота, София се присъединява към европейския празник с нощна програма в повече от 50 музея и галерии.

09:05 - 18.05.2024
Важно днес

Борисов "помирил държавата със сглобката", за да не стане като в Словакия

Симеон Дянков се оказа изненадващ гост на предизборна кампания на ГЕРБ

18:53 - 17.05.2024
Технологии

А1 спечели четири отличия във вечерта на наградите 

Кампанията "Интернет за всички" за безопасна интернет среда за децата също получи приз

17:37 - 17.05.2024
Живот

На тъмно: Сърбия подари знакова сграда на зетя на Тръмп, за да построи хотел

Властите твърдят, че не са продавали, а са отдали терена под наем за 99 години

16:44 - 17.05.2024