Пеевски остава приятел на ДПС, но нямал нищо общо с партията

"Г-н Пеевски ми е личен приятел, ние се познаваме с него от 2000/2001 г. Г-н Пеевски никога не е бил част от ДПС и никога не е участвал във взимането на политическите решения в ДПС, защото ДПС функционира съгласно решенията на своите колективни органи", с тези думи председателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира санкциите по закона Магнитски, наложени на Делян Пеевски, по време на предизборна среща с младежи в Хасково.

"Г- н Пеевски не е бил член на ДПС, но той е мой приятел и един от близките хора до ДПС от 2008 г. Стана част от гражданската квота и активно сме работили в защита на демокрацията в България и евроатлантическата ориентация на България", каза още Мустафа Карадайъ, цитиран от в. Сега. През 2001 г. Делян Пеевски е студент по права и тепърва предстои да влезе в редиците на младежкото НДСВ през Галя Дичева - секретар на Симеон Сакскобургготски и майка му Ирена Кръстева. От този период са и снимките на Пеевски с Илия Павлов, които през годините добиха популярност в медиите.

Миналата седмица майката на Делян Пеевски - Ирена Кръстева също се разграничи от него. По думите на Асен Василев, служебен министър на финансите, Кръства е изпратила писмо до МФ, в което твърди, че не е асоциирано лице с бизнеса на сина си.

Според председателя на ДПС "докато няма факти и доказателства за Пеевски, той остава приятел на ДПС. Според него Пеевски има "има този образ, защото е приятел на ДПС". "Ние не си изхвърляме приятелите на база твърдения, а напротив правим политика на база факти, а не на внушения", каза още Карадайъ.

В близо едночасова реч пред младежта на ДПС, Карадайъ нарича законът "Магнитски" - "инструмент за политически решения", а политическите опоненти на ДПС - Организирана престъпна група в политиката:

"Има една група в България, къде на шега, къде на майтап, си позволявам да ги наричам Организирана престъпна група в политиката за последните 30 г., които воюват с нас най-вече след 1999 г. насам и онова, което правят се опитват да го лепят като етикет на нас".

Мустафа Карадайъ приписа заслугите за падането на комунизма на ДПС и обяви партията за стожер на демокрацията: "Никой на нас не може да ни чете лекции, защото ние сме свалили комунистическия режим и сме докарали демокрацията в нашата родина България", допълни Карадайъ.Той отново заяви, че партията му ще работи за "рестарт на държавата и държавността" и че политиката е "въпрос компромис".

"Такова нещо да видяхме през април месец?! Не", цитира в. Сега думите му.

10 000 евро на бас от Беновска


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Задържан е Червения пират, заплашвал съдия Цариградска и Мария Габриел

Той е разследван за заплахи срещу магистрати

21:05 - 29.02.2024
Живот

Как създатели на подкаст успяха да открият терористка, която от 30 години се укрива в Германия

Тя е бивша терористка, която от 30 години живее в нелегалност, но преди дни е заловена и арестувана благодарение на изследовател от сайта Bellingcat и двама.. създатели на подкаст.

19:25 - 29.02.2024
Важно днес

Бившето руско консулство във Варна ще бъде детска градина или общински офис

Дипломатите, които го обитаваха, бяха изгонени от България през 2022 г.

17:31 - 29.02.2024
Бизнес

Безос, Microsoft и Nvidia инвестират 675 млн. долара в стартъп за роботи с изкуствен интелект

Хуманоидните роботи ще бъдат използвани при недостиг на работна ръка

16:17 - 29.02.2024