"Г-н Пеевски ми е личен приятел, ние се познаваме с него от 2000/2001 г. Г-н Пеевски никога не е бил част от ДПС и никога не е участвал във взимането на политическите решения в ДПС, защото ДПС функционира съгласно решенията на своите колективни органи", с тези думи председателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира санкциите по закона Магнитски, наложени на Делян Пеевски, по време на предизборна среща с младежи в Хасково. 

"Г- н Пеевски не е бил член на ДПС, но той е мой приятел и един от близките хора до ДПС от 2008 г. Стана част от гражданската квота и активно сме работили в защита на демокрацията в България и евроатлантическата ориентация на България", каза още Мустафа Карадайъ, цитиран от в. Сега. През 2001 г. Делян Пеевски е студент по права и тепърва предстои да влезе в редиците на младежкото НДСВ през Галя Дичева - секретар на Симеон Сакскобургготски и майка му Ирена Кръстева. От този период са и снимките на Пеевски с Илия Павлов, които през годините добиха популярност в медиите. 

Миналата седмица майката на Делян Пеевски - Ирена Кръстева също се разграничи от него. По думите на Асен Василев, служебен министър на финансите, Кръства  е изпратила писмо до МФ, в което твърди, че не е асоциирано лице с бизнеса на сина си. 

Според председателя на ДПС "докато няма факти и доказателства за Пеевски, той остава приятел на ДПС. Според него Пеевски има "има този образ, защото е приятел на ДПС". "Ние не си изхвърляме приятелите на база твърдения, а напротив правим политика на база факти, а не на внушения", каза още Карадайъ.

В близо едночасова реч пред младежта на ДПС, Карадайъ нарича законът "Магнитски" - "инструмент за политически решения", а политическите опоненти на ДПС - Организирана престъпна група в политиката:

"Има една група в България, къде на шега, къде на майтап, си позволявам да ги наричам Организирана престъпна група в политиката за последните 30 г., които воюват с нас най-вече след 1999 г. насам и онова, което правят се опитват да го лепят като етикет на нас". 

Мустафа Карадайъ приписа заслугите за падането на комунизма на ДПС и обяви партията за стожер на демокрацията: "Никой на нас не може да ни чете лекции, защото ние сме свалили комунистическия режим и сме докарали демокрацията в нашата родина България", допълни Карадайъ.Той отново заяви, че партията му ще работи за "рестарт на държавата и държавността" и че политиката е "въпрос компромис".

"Такова нещо да видяхме през април месец?! Не",  цитира в. Сега думите му. 

10 000 евро на бас от Беновска


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Надежда Йорданова: Има сигнали срещу Гешев, които могат да са аргумент за отстраняването му

"Събираме още данни, за да се задействаме с отстраняването на главния прокурор", каза министърът

Джокович: Ще съдействам на властите, не исках фокусът да пада върху мен

Премиерът на Австралия защити решението на съда да депортира сърбина

Петков: Ще обявим парите от министерства и агенции към медии

Премиерът коментира здравните мерки, бунта на "Възраждане", темите за цената на енергията и Северна Македония

Делът на положителните Covid-тестове остава над 16% за денонощие

Ваксинационната кампания се е забавила в събота

Том Холанд се съблича в реклама на Prada

В кампанията ,,In the mood for Prada" участва и актрисата от ,,Еуфория" и транс модел Хънтър Шейфър

БЛС се възмути от включването на Атанас Мангъров в работна група за Covid

"Давайки се гласност на определени личности, чийто тези се основават на псевдонаучни аргументи, се насажда внушение, че сред медиците има разнопосочни мнения"

"Най-мразеният човек в Америка" е осъден за оскъпяването на животоспасяващо лекарство с 5000%

Мартин Шкрели ще трябва да върне 64,6 млн. долара и получи доживотна забрана за работа във фармацевтичната индустрия