Персонажът на Мария Бакалова в Guardians of the Galaxy Vol. 3: Кучето-космонавт Космо Снимка: © Getty Images

След като от юни е ясно, че Мария Бакалова ще заеме една от водещите роли в Guardians of Galaxy Vol. 3, вече е известно и точно каква ще бъде тя. По време на Comic-Con 2022 в Сан Диего бе обявено, че българката ще озвучава съветското куче Космо.

Комикс на Киану Рийвс записа историческо постижение на Comic Con Комикс на Киану Рийвс записа историческо постижение на Comic Con

В комиксите Космо е използван като тестово животно по време на Съветската космическа програма през 60-те години на 20 век. След като се губи в космоса и получава телепатични умения, той се озовава в международната станция "Knowhere", където създава своя нов дом и в крайна сметка се издига до началник на отбраната.

Това няма да бъде първата поява на кучето в Marvel вселената - образът му бе показан в музея на Колекционера в първия и във втория филм от поредицата Guardians of the Galaxy. Сега за пръв път обаче ще го видим в действие. Космо е водещ герой във видеоиграта Marvel's Guardian of the Galaxy, която излезе през 2021 година.

Бакалова се присъединява към звезден актьорски състав, в който личат имената на Крис Прат, Дейв Батиста, Зои Салдана и Елизабет Дебицки. Освен тях герои озвучават още Брадли Купър (Рокет) и Вин Дизел (Грут). В поредицата ще дебютира и Силвестър Сталоун.

Актрисата проби на големия екран с ролята си в Borat Subsequent Moviefilm, с която се превърна в първата българка, номинирана за "Оскар", Бафта и "Златен Глобус".

Присъединяването ѝ към семейството на Marvel отбелязва втората ѝ значима роля след номинациите (не броим The Bubble) - първата идва в хорър комедията Bodies Bodies Bodies на режисьора Халина Рейн. Премиерата е предвидена за 5 август 2022, докато тази на Guardian of the Galaxy Vol.3 - за 5 май 2023.

 Смешки и кървища в новия трейлър на Bodies, Bodies, Bodies с Мария Бакалова Смешки и кървища в новия трейлър на Bodies, Bodies, Bodies с Мария Бакалова


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

17:20 - 16.04.2024
Важно днес

Калин Стоянов е завел SLAPP дело срещу журналисти от разследващия сайт BIRD

Заведеният граждански иск за клевета на стойност 65 000 лева

16:22 - 16.04.2024
Важно днес

Главчев сменя втори министър, Кирил Вътев напуска Министерството на земеделието

Преди ден Главчев смени и министъра на външните работи

16:04 - 16.04.2024
Важно днес

Гешев обвини комисията "Нотариуса" в предизборно шоу, направи свое и закри седянката (Обновена)

Трима поканени адвокати също не се явиха пред депутатите

13:10 - 16.04.2024