Петър Волгин става говорител на нова радикална група в Европейския парламент

Бившият водещ в БНР и евродепутат от "Възраждане" Петър Волгин става говорител на определяната за "най-радикалната" група в новия Европейски парламент.

Новината обяви лидерът на партията Костадин Костадинов в кулоарите на Народното събрание. Нарече я "международен пробив".

"Възраждане" е учредител на политическото обединение "Европа на суверенните нации" (ESN) в ЕП. Най-голямата формация в нея е крайнодясната "Алтернатива за Германия", която стана първа на европейските избори в своята страна. Останалите участници са партии и отделни депутати, които досега не са имали свое политическо семейство именно заради крайните си възгледи. Групата ще има 25 представители от 8 държави. Останалите формации в нея са от Литва, Полша, Словакия, Испания, Чехия и Унгария.

"Европа на суверенните нации" е значително по-малка от другата крайнодясна формация "Патриоти за Европа", в която влизат "Национален сбор" на Марин Льо Пен, унгарската партия "Фидес“ на Виктор Орбан, австрийската Партия на свободата и формацията Герт Вилдерс от Нидерландия и др.

Новият говорител на ESN Петър Волгин е известен с крайните си позиции и проруски пристрастия - последният му пост във Фейсбук призовава България да напусне НАТО, защото "именно действията на НАТО през последните трийсетина години направиха така, че светът днес да е изправен на ръба на Трета световна война."


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024