Петков отрече "медийните внушения", че ПП-ДБ преговаря с "Възраждане" за кабинет Снимка: © Getty Images

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков определи като "медийни внушения" твърденията, че преговори за правителство с "Възраждане" са възможни.

В публикация в профила си във Facebook той заяви категорично, че ПП-ДБ няма да преговаря за съставяне на кабинет с партията на Костадин Костадинов. Петков посочи още, че в 50-ото Народно събрание вижда само две потенциални мнозинства - едно между ГЕРБ и ДПС и друго между "Възраждане", БСП, "Величие" и "Има такъв народ".

"Нека да е ясно, ПП-ДБ не може да бъде част от тези две мнозинства, защото ние сме антикорупционна и проевропейска коалиция. Нашите избиратели може да са абсолютно спокойни за това", пише депутатът и бивш премиер.

Спекулациите за преговори за кабинет между ПП-ДБ и "Възраждане" дойдоха след интервю на Петков в предаването "ЕвроДикоФ" по "Евроком". Съпредседателят на коалицията каза, че евентуални разговори между двете формации може да има, но при изпълнение на определени условия. Сред тях са това Костадинов "да се извини и да докаже, че не е проруски проект".

"Той трябва да докаже, че е патриотичен и национален проект. Патриотизмът може да е обща тема. Той трябва да докаже, че няма проруски възгледи", каза Петков.

Междувременно в събота сутринта в сутрешния блок на БНТ депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев твърдеше, че са водени неофициални разговори с ПП-ДБ, но не даде повече подробности за това.

В поста си във Facebook Кирил Петков пише, че му е "омръзнало от медийни внушения чрез преразказ, с които се заблуждават хората".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Esthederm представи новия Intensive Pro-Collagen+ крем

Новият крем от серията Intensive стимулира синтеза на петте основни типа колаген в кожата, благодарение на технологията Pro Coll+.

16:20 - 04.10.2024
Важно днес

Съдът на ЕС отмени най-спорната част от пакета "Мобилност" по искане на България

България, Литва, Румъния, Кипър, Унгария, Малта и Полша оспориха предложеното законодателство, което силно ги засягаше

16:04 - 04.10.2024
Важно днес

Началникът на охраната на Запорожката АЕЦ е убит с бомба под колата

Централата е под контрола на руснаците, за които е работил Андрей Короткий

14:59 - 04.10.2024
Важно днес

Трафикът в цялото въздушно пространство на Германия беше нарушен заради технически проблем

Най-голямото германско летище във Франкфурт също е било засегнато от сериозните смущения

14:19 - 04.10.2024