Петя Петкова е новият ръководител "Научни въпроси" към екипа на Филип Морис България. Тя има повече от 15 години опит в областта на правото, регулациите и връзките с обществеността, на ръководни позиции във водещи международни компании в България.

Преди да стане част от ръководния екип на Филип Морис България в момент, в който компанията преминава през най-мащабната си трансформация в глобален мащаб, Петя прекарва 9 години като ръководител „Правен отдел“ за Централна и Източна Европа в Novartis.

Професионалният ѝ опит включва още ролята на ръководител „Право и връзки с обществеността“ в British American Tobacco за България, както и мениджърски роли в сферата на правото и връзките с обществеността в Unilеver България и Българската асоциация на международния бизнес (понастоящем Конфедерация на работодателите и индустриалците в България). Работила е и в Министерство на правосъдието, където е отговаряла за сближаването на българското законодателство с правото на ЕС.

Притежава магистърска степен по право от Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Във Филип Морис България Петя Петкова ще отговаря за популяризирането на научната дейност на Филип Морис Интернешънъл, която стои в основата на разработването на бездимните продукти на компанията. Тя ще поддържа връзките с научната общност в страната и ще се грижи за разширяването на възможностите и достъпа до проучванията, които компанията разработва.

До този момент Филип Морис Интернешънъл е инвестирала над 9 млрд. долара в разработката, научната оценка и представянето на пазара на бездимни продукти, които имат потенциал да намалят вредата от тютюнопушенето.

В научно-изследователския център на компанията в Ньошател, Швейцария работят над 400 учени и експерти, а науката и технологиите са в ядрото на трансформацията на бизнеса на компанията към бъдеще без дим, посредством иновативни продукти, за които е научно доказано, че, макар и не без риск, са по-добра алтернатива за пълнолетните пушачи, които в противен случай биха продължили да пушат и дългосрочно имат потенциал да подобрят общественото здраве.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Украинците събраха пари и купиха сателит за въоръжените сили: "Украинци, вие сте в космоса!"

Фондацията на украинеца Сергей Притула организира фондонабирането и купуването на сателита

Изтекъл запис от парти със Санна Марин провокира скандал във Финландия

36-годишната жена танцува и пее в компанията на приятели, но опозицията ѝ поиска тест за наркотици

Новата власт "помете" и в бордовете на ВМЗ и "Кинтекс" въпреки съпротивата на БСП

Бившата директорка на ДКК заплашва да съди Министерството на икономиката

Най-известният "глас" на конспирацията QAnon в Германия е арестуван във Филипините

53-годишният мъж ще бъде върнат в Германия, за да бъде съден

Офертата за LNG танкерите изтича: Служебният кабинет не договори нито отсрочка, нито терминал

Още няма отговор от Турция дали може да се намери свободен терминал за разтоварването

Кампанията на Борисов в "Неохим" доведе до жалба пред Финансовия надзор

Владислав Панев иска КФН да провери неверните изявления на Борисов за състоянието на публичното дружество