Петя Петкова е новият ръководител "Научни въпроси" на Филип Морис България

Петя Петкова е новият ръководител "Научни въпроси" към екипа на Филип Морис България. Тя има повече от 15 години опит в областта на правото, регулациите и връзките с обществеността, на ръководни позиции във водещи международни компании в България.

Преди да стане част от ръководния екип на Филип Морис България в момент, в който компанията преминава през най-мащабната си трансформация в глобален мащаб, Петя прекарва 9 години като ръководител „Правен отдел“ за Централна и Източна Европа в Novartis.

Професионалният ѝ опит включва още ролята на ръководител „Право и връзки с обществеността“ в British American Tobacco за България, както и мениджърски роли в сферата на правото и връзките с обществеността в Unilеver България и Българската асоциация на международния бизнес (понастоящем Конфедерация на работодателите и индустриалците в България). Работила е и в Министерство на правосъдието, където е отговаряла за сближаването на българското законодателство с правото на ЕС.

Притежава магистърска степен по право от Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Във Филип Морис България Петя Петкова ще отговаря за популяризирането на научната дейност на Филип Морис Интернешънъл, която стои в основата на разработването на бездимните продукти на компанията. Тя ще поддържа връзките с научната общност в страната и ще се грижи за разширяването на възможностите и достъпа до проучванията, които компанията разработва.

До този момент Филип Морис Интернешънъл е инвестирала над 9 млрд. долара в разработката, научната оценка и представянето на пазара на бездимни продукти, които имат потенциал да намалят вредата от тютюнопушенето.

В научно-изследователския център на компанията в Ньошател, Швейцария работят над 400 учени и експерти, а науката и технологиите са в ядрото на трансформацията на бизнеса на компанията към бъдеще без дим, посредством иновативни продукти, за които е научно доказано, че, макар и не без риск, са по-добра алтернатива за пълнолетните пушачи, които в противен случай биха продължили да пушат и дългосрочно имат потенциал да подобрят общественото здраве.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Като епизод на Black Mirror: Скарлет Йохансон твърди, че OpenAI може да е копирал гласа ѝ без нейно съгласие

Историята около "новия глас" на ChatGPT се заплита, след като Йохансон отправи обвинения към компанията

15:02 - 22.05.2024
Европейски дневници

Водачът на крайнодясната "Алтернатива за Германия" се оттегля от евровота

Новината идва, след като партията на Марин льо Мен обяви, че няма да работи с германците в бъдещия европарламент

13:29 - 22.05.2024
Важно днес

Теч в системата ли издаде, че Русия иска нови морски граници с Литва и Финландия?

Вилнюс и Хелзинки реагираха остро на плана на Москва

12:33 - 22.05.2024
Важно днес

Части от София остават без топла вода заради голяма авария в ТЕЦ

Множество райони в София остават без топла вода за няколко дни

12:23 - 22.05.2024