ДПС-Пеевски изгуби още двама депутати (Обновена) Снимка: © Младежко ДПС

Парламентарната група на ДПС изгуби още двама свои депутати. Първо Ибраим Зайденов, а след него и Мюмюн Мюмюн са подали заявление за напускане на групата в деловодството на парламента.

С това народните представители на ДПС официално стават общо 23-ма - с един по-малко от напусналите или изключени от групата, която при откриването на 50-ото Народно събрание беше от 47 депутати,

Преди ден групата изключи 17 депутати начело със съпредседателя на ДПС Джевдет Чакъров. А други двама - Ахмед Вранчев и Димитър Николов, заявиха желанието си да се отцепят. Така независимите депутати в 50-ото НС са общо 37.

Мюмюн Мюмюн е депутат от Хасково. В предишния парламент е заместник-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Ибраим Зайденов е съпредседател на Младежкото ДПС и е един от членовете на Централното оперативно бюро (ЦОБ) на партията. Избран е за народен представител в 50-ото Народно събрание от листата на Движението в Благоевград.

Междувременно всички седем общински съвета на ДПС в област Кърджали са снели доверието си от четирима от общо петимата си народни представители в 9 МИР. Това става ясно от публикуваните на Фейсбук страницата на Областния съвет на ДПС декларации.

Четиримата народни представители са: Делян Пеевски, Елван Гюркаш, Байрам Байрам и Айтен Сабри. Доверието не се снема единствено от народния представител Павлин Кръстев.

Чрез тях структурите по общини изразяват „безрезервната си подкрепа за безспорния лидер и почетен председател на ДПС- д-р Ахмед Доган“, предаде БТА.

С 19 души по-малко за ден: Парламентарната група на ДПС се разцепи и падна до 4-то място в НС


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Кино и сериали

Изживейте магията на Хогуортс със специалната селекция „Перон 9¾“ в EON Видеотека

Всички филми за Хари Потър и Фантастични животни – от първото писмо до Хогуортс до последната битка за съдбата на магьосническия свят.

16:36 - 18.09.2024
Бизнес

Лихвите по депозити достигнаха 3,5% в приложението на tbi bank

Инфлацията вече не "яде" спестяванията

14:13 - 18.09.2024