"Пирогов" остана без PR след поредно уволнение в болницата Снимка: © Булевард България

PR-ът на УМБАЛСМ "Пирогов" Гергана Венкова е отстранена от позицията си в поредната кадрова смяна на върха на спешната болница.

"Пирогов” нямала нужда от ПР. Така казали тези, които сега “чистят” болницата. Пироговци, за мен беше чест", пише тя в съобщение във Facebook.

Решението идва две седмици след отстраняването на директора на болницата проф. Асен Балтов заради проверката на НЗОК, която установи нарушения за над 1 млн. лв. при отчитането на лекувани пациенти. Заместникът на Балтов проф. Николай Габровски също подаде оставка след назначението на новия ръководител проф. Иван Поромански.

Гергана Венкова пое връзките с обществеността на УМБАЛСМ "Пирогов" през февруари 2021 г., малко преди да започне кампанията за имунизиране срещу Covid-19 по т.нар. "зелени коридори".

Преди това тя работеше като водеща на сутрешния блок на телевизия Bulgaria on air, репортер в ТВ7 и Re:TV.

Тя съобщава пред БНР, че тази сутрин е повикана в юридическия отдел на "Пирогов" и са я освободили веднага, по взаимно съгласие. Причините за отстраняването не са съобщени, не е ясно и дали "Пирогов" ще има нов отговорник по PR-а.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

Далсия е новото име на фирмата за топлинно счетоводство Бруната

Компанията разширява избора и качеството на услугата чрез изграждане на платформа от различни системи за управление и контрол на разходите за отопление

12:48 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

11:51 - 16.04.2024
Живот

Crocs и Pringles пускат ботуши за чипс

Неочаквано и забавно партньорство

11:47 - 16.04.2024
Живот

NOVA ще търси големите постижения на България след `89-а година

В последните две недели на април от 16:30 часа водещите ще представят изобретения, награди и успехи, които са прославили българите по света.

11:45 - 16.04.2024