Porsche и берлинската галерия KÖNIG обединиха усилията си, за да подкрепят редица млади дигитални художници, които тепърва навлизат в света на изкуството. Те им осигуриха мащабни сцени за изява в Ню Йорк, Берлин, Токио, Сеул и Мадрид, превръщайки местата, които са предназначени за рекламни билбордове, в пространства с изкуство. 

"Кампанията е уникална с това, че подчертава основните ценности на Porsche за авангарден дизайн, иновации и инженерство, без да показва нито едно от превозните средства на марката.“, споделя Джули Блекли - комуникационен мениджър в iSeeCars.

Като бранд, "воден от мечти", Porsche заедно с KÖNIG дава шанс на дигиталните артисти да превърнат рекламните пространства по света в арт галерии и така да сбъднат мечтите на артистите.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Type 7 (@type7)

Всяко произведение от външната галерия може да бъде видяно в платформата Misa Art и закупено директно от улицата под формата на NFT. Информацията на сайта е придружена с характеристиките на конкретния художник и историята зад визията.

Misa Art е платформа за първичен и вторичен пазар на изкуство, един от пазарите за дигитално изкуство и място на новото поколение колекционери.

В краткия филм, който Porsche и KÖNIG пуснаха, се обсъжда не само колаборацията им, но и култът към артистите, които гонят целите си с идеята, че много хора имат мечти, но малцина от тях наистина ги преследват. 

Членовете от екипа на Porsche обясниха как изкуството, иновациите и естетиката винаги са били част от сърцето на бранда. През годините автомобилният производител е представял много кампании, излизащи извън рамките на стандартните реклами. Един страхотен пример от тази година е проектът, посветен на силните жени в тениса "Court Supremes".

Повелителките на корта: Porsche представи силните жени в тениса

Този месец марката си партнира с бранд за водни спортове в чест на природата и приключенията - това се случва чрез филмовата кампания "Silent intensity" с участието на професионален сърфист.

В друг късометражен филм "Power of Silence” немският производител съпостави мощността на двигателя си със силата на морето, улавяйки общата тръпка за живот. 

"Изкуството е универсален език, така че изглежда естествено превозните средства, на които се гледа като произведения на изкуството, да използват артистичен подход в кампаниите си", казва Блекли. 

Произведенията от Global Gallery могат да се видят на улиците в големите градове по света до 5 декември.


 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Надежда Йорданова: Има сигнали срещу Гешев, които могат да са аргумент за отстраняването му

"Събираме още данни, за да се задействаме с отстраняването на главния прокурор", каза министърът

Джокович: Ще съдействам на властите, не исках фокусът да пада върху мен

Премиерът на Австралия защити решението на съда да депортира сърбина

Петков: Ще обявим парите от министерства и агенции към медии

Премиерът коментира здравните мерки, бунта на "Възраждане", темите за цената на енергията и Северна Македония

Делът на положителните Covid-тестове остава над 16% за денонощие

Ваксинационната кампания се е забавила в събота

Том Холанд се съблича в реклама на Prada

В кампанията ,,In the mood for Prada" участва и актрисата от ,,Еуфория" и транс модел Хънтър Шейфър

БЛС се възмути от включването на Атанас Мангъров в работна група за Covid

"Давайки се гласност на определени личности, чийто тези се основават на псевдонаучни аргументи, се насажда внушение, че сред медиците има разнопосочни мнения"

"Най-мразеният човек в Америка" е осъден за оскъпяването на животоспасяващо лекарство с 5000%

Мартин Шкрели ще трябва да върне 64,6 млн. долара и получи доживотна забрана за работа във фармацевтичната индустрия