Кандидатът на "Има такъв народ" за премиер Пламен Николов свика пресконференция, на която показа всички свои дипломи за завършени образователни и научни степени, за да разсее съмненията около докторската си дисертация. 

"Който иска да я чете, да заповяда в Народната библиотека. От МОН казаха, че искали моето разрешение, за да я публикуват. Няма да им го дам, защото ще я издам аз. Ще я публикувам по начина, който искам, за да разберат, че научният труд като всеки друг труд у нас трябва да се заплаща. Който иска да я има, ще трябва да си я купи. След като ми направиха такъв тип известност, сега просто ще се възползвам от това", каза Николов. 

Той показа и препоръка от ген.-майор Любен Пандев след завършването си на Школата за запасни офицери. Николов каза, че е работил и на стаж в МО като асистент на ген. Пандев. 

На въпрос на журналисти за скандала около съмненията за плагиатство на друг кадър на ИТН - Петър Илиев - Пламен Николов отказа да коментира случая по същество, а вместо това каза: 

"Плагиатството е нещо, с което мислим да се борим. Планираме да създадем електронна система с изкуствен интелект, която да следи всички публикации, за да могат да се правят отчисления за всички учени. След като се въведе тази система, гарантирам, че плагиатството рязко ще спадне, както е станало в Германия и Франция. Преди да се въведе тази система, не съм компетентен по всички теми на познанието, ако и да съм философ".

Николов отказа да коментира каквито и да е имена на членове на бъдещия си проектокабинет, но посочи, че той е бил съгласуван с цялата парламентарна група и ще бъде представен до края на деня. 

"Не съм юрист, икономист, анархист, както се пееше в песента на Щурците. Не подценявайте философското образование. Най-големите умове в политическия свят са завършили философия - Хенри Кисинджър, Хелмут Кол, Дейвид Камерън, Беназир Бхуто. Нали искаме друг тип политика, нека да я направим", завърши той. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

СДВР предупреждава за нов вид телефонна измама

"Бъдете особено бдителни и внимателни при получаване на телефонно обаждане, в което ви се представят за банков служител"

Прокуратурата не бездействала по сигналите на Петков от времето на служебния кабинет

ПРБ отрече и изказване на шефа на Правната комисия за намесата на Гешев

BILLA раздава награди с онлайн играта "Завърти и спечели" - може да пробвате късмета си всеки ден

Кампанията е от 13 януари до 17 февруари, не е нужно да сте направили покупка

Гроздан Караджов освободи един от изпълнителните директори на "Автомагистрали"

Десислава Христова е задействала "инхаус" процедурите за "Хемус" още през 2018 г.

Големите хранителни вериги принципно подкрепят въвеждането на вендинг машини за отпадъци

Сдружението за модерна търговия подкрепя депозитната система за опаковки, каза Борислав Сандов

Историята на измамницата Анна Сорокин тръгва по Netflix през февруари (видео)

Първият трейлър на сериала с Джулия Гарнър излезе този уикенд

Цацаров поиска Гешев да го провери

Шефът на КПКОНПИ внесе оставката си в Народното събрание

Ограничават до 30 км/ч скоростта в центъра на София от февруари

"Зона 30" ще е между 4 булеварда, готов е и втори проект