Пламен Николов показа всички свои дипломи, но не и имената на бъдещите си министри

Кандидатът на "Има такъв народ" за премиер Пламен Николов свика пресконференция, на която показа всички свои дипломи за завършени образователни и научни степени, за да разсее съмненията около докторската си дисертация.

"Който иска да я чете, да заповяда в Народната библиотека. От МОН казаха, че искали моето разрешение, за да я публикуват. Няма да им го дам, защото ще я издам аз. Ще я публикувам по начина, който искам, за да разберат, че научният труд като всеки друг труд у нас трябва да се заплаща. Който иска да я има, ще трябва да си я купи. След като ми направиха такъв тип известност, сега просто ще се възползвам от това", каза Николов.

Той показа и препоръка от ген.-майор Любен Пандев след завършването си на Школата за запасни офицери. Николов каза, че е работил и на стаж в МО като асистент на ген. Пандев.

На въпрос на журналисти за скандала около съмненията за плагиатство на друг кадър на ИТН - Петър Илиев - Пламен Николов отказа да коментира случая по същество, а вместо това каза:

"Плагиатството е нещо, с което мислим да се борим. Планираме да създадем електронна система с изкуствен интелект, която да следи всички публикации, за да могат да се правят отчисления за всички учени. След като се въведе тази система, гарантирам, че плагиатството рязко ще спадне, както е станало в Германия и Франция. Преди да се въведе тази система, не съм компетентен по всички теми на познанието, ако и да съм философ".

Николов отказа да коментира каквито и да е имена на членове на бъдещия си проектокабинет, но посочи, че той е бил съгласуван с цялата парламентарна група и ще бъде представен до края на деня.

"Не съм юрист, икономист, анархист, както се пееше в песента на Щурците. Не подценявайте философското образование. Най-големите умове в политическия свят са завършили философия - Хенри Кисинджър, Хелмут Кол, Дейвид Камерън, Беназир Бхуто. Нали искаме друг тип политика, нека да я направим", завърши той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024