"Платихте ли си глобата?": PR-ът на ГЕРБ преследва Мая Манолова в кулоарите, тя го нарича "доносник"

Абсурдни сцени се разиграха в кулоарите на парламента с участието на ръководителя на пресцентъра на ГЕРБ Никола Николов и председателя на ПГ на "Изправи се! Мутри вън" Мая Манолова.

Николов публикува клип в профила си във Facebook, в който се вижда как преследва депутатката по коридорите на Народното събрание с включена камера и настоява да разбере дали е платила глоба за неспазване на противоепидемичните мерки.

Няколко дни по-рано PR-ът на ГЕРБ беше публикувал снимка от "будни граждани", която показва как Манолова не носи маска, докато си купува костюм от магазин.

На въпросите на Николов, тя отговаря, че очаква той да сигнализира на РЗИ и "да се изясни случаят по етапен ред".

"А Вие не сте ли будна гражданка?", репликира той, на което Манолова също отговаря с въпрос: "А Вие не сте ли доносник, какъвто винаги сте бил?".

"Хората, които доносничат, имат една оценка", казва тя.

Никола Николов продължава да настоява, че Манолова сама е трябвало да сезира здравните инспектори за това, че не е носила предпазна маска, защото е "боркиня за права и свободи". На оценките й за "доносничеството" той пита "Нали знаете като юрист какво означава това?".

"Ето, казвам го публично, може да се видим в съда. Аз ще докажа, че Вие сте доносник", казва Манолова.

"Това ли правят народните представители вече? Ще обиждат гражданите?", репликира той. В коментара си към клипа Николов пише:

"Новото лице Мая Манолова не си е платила глобата, че беше изловена от будни граждани без маска в магазин. Това призна самата тя! Когато попиташ “боркинята с мутрите” за новия морал и правилата - тя започва да обижда. Обижда дори стари приятели", имайки предвид себе си. Никола Николов работи в пресцентъра на ГЕРБ още от първия мандат на Бойко Борисов. Преди това беше журналист в ББТ (бившата Балкан Българска Телевизия, която престана да съществува през 2013 г.).

Диалогът между двамата се случва малко преди редовното заседание на Народното събрание, по време на което четири от шестте парламентарни групи подложиха на остра критика решението на Бойко Борисов да разпусне Националния оперативен щаб за Covid-кризата.

Здравният министър Костадин Ангелов реши да вземе участие в дебатите в пленарна зала, като отхвърли твърденията за "активно мероприятие за дестабилизиране на контрола на епидемията" и също използва случая, за да разкритикува депутати от ИСМВ за това, че не носят маските си или не ги поставят правилно.

Малко по-късно Манолова предложи създаването на комисия по ревизията на кабинета "Борисов 3" - от магистрали и саниране, до заплати на чиновници и борба с Covid.

Парламентът реагира на разпускането на НОЩ: "Активно мероприятие за дестабилизация в стил "След мен и потоп"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Владислав Панев напуска "Зелено движение", на изборите ще застане зад ПП-ДБ

Панев отхъврли критиките, че зелените политики не са били достатъчно застъпени

19:22 - 16.04.2024
Важно днес

ДАНС две години разследвала контрабанден канал, но се притеснявала от теч на информация

Председателят на агенцията беше изслушан в комисията "Митници"

17:25 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

17:20 - 16.04.2024
Важно днес

Калин Стоянов е завел SLAPP дело срещу журналисти от разследващия сайт BIRD

Заведеният граждански иск за клевета на стойност 65 000 лева

16:22 - 16.04.2024
Важно днес

Главчев сменя втори министър, Кирил Вътев напуска Министерството на земеделието

Преди ден Главчев смени и министъра на външните работи

16:04 - 16.04.2024