Абсурдни сцени се разиграха в кулоарите на парламента с участието на ръководителя на пресцентъра на ГЕРБ Никола Николов и председателя на ПГ на "Изправи се! Мутри вън" Мая Манолова. 

Николов публикува клип в профила си във Facebook, в който се вижда как преследва депутатката по коридорите на Народното събрание с включена камера и настоява да разбере дали е платила глоба за неспазване на противоепидемичните мерки. 

Няколко дни по-рано PR-ът на ГЕРБ беше публикувал снимка от "будни граждани", която показва как Манолова не носи маска, докато си купува костюм от магазин

На въпросите на Николов, тя отговаря, че очаква той да сигнализира на РЗИ и "да се изясни случаят по етапен ред". 

"А Вие не сте ли будна гражданка?", репликира той, на което Манолова също отговаря с въпрос: "А Вие не сте ли доносник, какъвто винаги сте бил?". 

"Хората, които доносничат, имат една оценка", казва тя.

Никола Николов продължава да настоява, че Манолова сама е трябвало да сезира здравните инспектори за това, че не е носила предпазна маска, защото е "боркиня за права и свободи". На оценките й за "доносничеството" той пита "Нали знаете като юрист какво означава това?". 

"Ето, казвам го публично, може да се видим в съда. Аз ще докажа, че Вие сте доносник", казва Манолова. 

"Това ли правят народните представители вече? Ще обиждат гражданите?", репликира той. В коментара си към клипа Николов пише: 

"Новото лице Мая Манолова не си е платила глобата, че беше изловена от будни граждани без маска в магазин. Това призна самата тя! Когато попиташ “боркинята с мутрите” за новия морал и правилата - тя започва да обижда. Обижда дори стари приятели", имайки предвид себе си. Никола Николов работи в пресцентъра на ГЕРБ още от първия мандат на Бойко Борисов. Преди това беше журналист в ББТ (бившата Балкан  Българска Телевизия, която престана да съществува през 2013 г.). 

Диалогът между двамата се случва малко преди редовното заседание на Народното събрание, по време на което четири от шестте парламентарни групи подложиха на остра критика решението на Бойко Борисов да разпусне Националния оперативен щаб за Covid-кризата. 

Здравният министър Костадин Ангелов реши да вземе участие в дебатите в пленарна зала, като отхвърли твърденията за "активно мероприятие за дестабилизиране на контрола на епидемията" и също използва случая, за да разкритикува депутати от ИСМВ за това, че не носят маските си или не ги поставят правилно. 

Малко по-късно Манолова предложи създаването на комисия по ревизията на кабинета "Борисов 3" - от магистрали и саниране, до заплати на чиновници и борба с Covid.

Парламентът реагира на разпускането на НОЩ: "Активно мероприятие за дестабилизация в стил "След мен и потоп"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Най-новият милиардер в Космоса: Бивш барабанист, който си търсеше половинка за пътуване до Луната

Юсаку Маезава е основател на най-големия японски ритейлър

Калина Константинова е номинирана за вицепремиер

Очаква се тя да отговаря за "дигиталната трансформация на държавната администрация"

БФС се намеси в сагата с АМ "Хемус": Спря правата на съдия, обвинен в изпиране на 53 млн. лв.

Става въпрос за Борислав Колев, който е топ рефер по футзал

Край на ерата "Меркел": Олаф Шолц официално е новият канцлер на Германия

Той ще предвожда тройната коалиция между Социалдемократите, "Зелените" и "Свободните демократи"

Какво търси България в Google през 2021 г.

От Кирил Петков и "зелен сертификат" до турския сериал "Безмилостен град"

Да уволниш 900 души с едно обаждане по Zoom: Скандалът с Better Mortgage

"Ако участвате в този разговор, значи сте част от злополучната група служители, които ще бъдат уволнени"

Велислав Минеков пред парламента за казуса с в. "Труд": Връщаме си откраднатата държава

"Защо нямаше извънредно заседание на Народното събрание, когато пред парламента биеха деца и журналисти по време на летните протести?", попита министърът