Плувецът Антъни Иванов e хванат с канабис Снимка: © Getty Images

Плувецът Антъни Иванов е бил задържан от полицията в Благоевград за притежание на канабис. Това предава bTV, като цитира регионалното издание "Струма".

По негова информация Иванов и приятелят му Борис Панайотов - спортист и курсант в Академията на МВР, са били задържани за 24 часа, след като органите на реда са открили стъклена лула с канабис.

В интервю пред bTV Антъни Иванов потвърди за случилото се, но отрича, че се е стигнало до арест. По думите му количеството марихуана, с което двамата са били заловени, е било 0,02 грама. От полицията ги информирали, че това е много малък грамаж, за "да стане нещо сериозно".

"Предложих да ми направят тест за наркотици, но в полицията не искаха. След това ни пуснаха", каза той.

Плувецът определи случилото се като "лошо стечение на обстоятелствата", но не успя да обясни как точно се е сдобил с наркотичното вещество. Той твърди, че никога не му се е случвало да употребява канабис.

"Не знам дали щеше се отрази на тренировките ми, но може би е лоша реклама. Извинявам се. Това е абсолютно непланирано. Не съм искал да направя нещо такова. Може би в момент на слабост около всички скандали ми дойде малко в повече. Съжалявам за това нещо и не искам да се повтаря", каза Иванов.

От година българският спортист е във война с Федерацията по плуване, която му даде наказание за три години заради това, че Иванов е уронил престижа на организацията. Той беше наказан през септември заради публикации в социалните мрежи и публични изяви. В момента плувецът е със спрени права. През септември неговият адвокат съобщи, че клиентът му ще заведе дело срещу плувната федерация за "вреди в размер на 100 хил. лв" и отмяна на лиценза ѝ.

Още по темата:

Плувецът Антъни Иванов Антъни Иванов съди Федерацията по плуване, след като тя го лиши от правото да се състезава


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Училище за русалки: Петя, която превръща приказката в реалност

Въпрос към момичетата: Колко от вас като деца са мечтали да станат русалки? 

18:30 - 28.04.2024
Важно днес

Петков: Пеевски държи влиянието в прокуратурата и службите, а Борисов - гласовете, за да няма реформа

Според Петков преговори след изборите са възможни само ако Борисов се "разкачи" от Пеевски

18:18 - 28.04.2024
галерия

Tenniscore - новата модна тенденция, вдъхновена от Зендея и "Challengers"

Външният вид на tenniscore включва смесица от традиционни тенис стилове с елементи от тихия лукс

17:45 - 28.04.2024