Публицистичното предаване "Плюс Минус" повече няма да се излъчва в Нова телевизия. Това обяви един от водещите му Владимир Сиркаров. 

"В началото беше трудно, защото малко хора вярваха, че икономика, международни отношения, политика ще са теми, които ще породят интерес. Българският зрител ни показа, че има потребност от подобни теми. Нашата аудитория беше много взискателна, често критична, но винаги с аргументи и идеи. Благодаря Ви за доверието", пише журналистът. 

В съобщение на Нова ТВ се казва, че се е стигнало до споразумение за прекратяване на договора с тях "предвид намерението им за нов професионален път извън медиите и журналистиката".

Владимир Сиркаров и Кузман Илиев започнаха да водят "Плюс Минус" в Нова ТВ през октомври 2018 г. Името на програмата копираше едно от първите специализирани предавания за финанси и икономика в България, което се излъчваше по БНТ преди години. Сиркаров и Илиев правеха собствен формат под тази марка в ТВ "Европа", преди да се прехвърлят в ранния следобеден пояс на Нова ТВ в делничните дни.

На тяхно място през лятото ще се излъчва сериалът "Намери ме", съобщават от Нова ТВ. От есенния сезон "публицистиката в следобедния пояс ще се завърне в ефира на NOVA с нов проект и нови водещи", се казва в съобщение на медията. 

Все още не е ясно какви ще са заниманията на двамата журналисти след раздялата с Нова ТВ. В последните седмици Сиркаров и Илиев участваха в събранието на партийния актив на ГЕРБ в Стара Загора и в дискусия с премиера Бойко Борисов в Института за дясна политика, чийто председател е управителят на ТВ "Европа" Георги Харизанов. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Делян Пеевски получи бустерна доза от медсестрата на Борисов

"Категорично подкрепяме ваксинацията"

Ефектът на Covid-сертификата: Как ваксинирането се ускори за един ден

21 октомври е довел до почти 4-кратно увеличение на поставените дози ваксини

Иван Костов: Партиите са в плен на зловреден популизъм за Covid-мерките

"При това положение трябваше твърдо да се затвори всичко, за да продължат учениците да ходят на училище"

Кацаров след призивите за оставка: Налагам Covid-сертификата, за да спася животи - няма алтернатива

"Правя го с нежелание, но да сте чули тези, които искат оставката ми, да са предложили алтернатива?"

Всички са против покупката на "Нюкасъл" от принц Бин Салман: "Какво ли си мисли вдовицата на Хашоги"

Политици, организации и клубове протестират, феновете на тима се радват

Хората не са луди, политиците са некадърни

Ваксинационната кампания най-после помръдна от дъното - но не заради малодушието на партийните лидери

Прокуратурата разследва кой е авторът на снимката „Pi Ar Sevi Boiko”

Държавното обвинение разследва човека, който засне Гешев да си пише със Севделина Арнаудова - заплашен е със затвор или глоба