Публицистичното предаване "Плюс Минус" повече няма да се излъчва в Нова телевизия. Това обяви един от водещите му Владимир Сиркаров.

"В началото беше трудно, защото малко хора вярваха, че икономика, международни отношения, политика ще са теми, които ще породят интерес. Българският зрител ни показа, че има потребност от подобни теми. Нашата аудитория беше много взискателна, често критична, но винаги с аргументи и идеи. Благодаря Ви за доверието", пише журналистът.

В съобщение на Нова ТВ се казва, че се е стигнало до споразумение за прекратяване на договора с тях "предвид намерението им за нов професионален път извън медиите и журналистиката".

Владимир Сиркаров и Кузман Илиев започнаха да водят "Плюс Минус" в Нова ТВ през октомври 2018 г. Името на програмата копираше едно от първите специализирани предавания за финанси и икономика в България, което се излъчваше по БНТ преди години. Сиркаров и Илиев правеха собствен формат под тази марка в ТВ "Европа", преди да се прехвърлят в ранния следобеден пояс на Нова ТВ в делничните дни.

На тяхно място през лятото ще се излъчва сериалът "Намери ме", съобщават от Нова ТВ. От есенния сезон "публицистиката в следобедния пояс ще се завърне в ефира на NOVA с нов проект и нови водещи", се казва в съобщение на медията.

Все още не е ясно какви ще са заниманията на двамата журналисти след раздялата с Нова ТВ. В последните седмици Сиркаров и Илиев участваха в събранието на партийния актив на ГЕРБ в Стара Загора и в дискусия с премиера Бойко Борисов в Института за дясна политика, чийто председател е управителят на ТВ "Европа" Георги Харизанов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

30 години затвор за Ар Кели: Първа присъда "виновен" за десетилетия на сексуален тормоз

Кели вероятно ще прекара остатъка от живота си зад решетките

ЕС налага по-строги мерки в борбата с климатичните промени

Страните предвиждат забрана за продажба на двигатели с вътрешно горене до 2035 г.

Доживотен затвор за главния обвиняем за атентатите в Париж

Подсъдимият Салах Абдеслам твърди пред съда, че "не е убиец"

Путин: Москва не се притеснява от присъединяването на Финландия и Швеция към НАТО

По-рано Кремъл заплаши, че се слага край на "безядрения статут" на Балгийския регион

Руска салата се появи в менюто на срещата на НАТО

Вечерята във втората вечеря е в музея Прадо

Kaufland е марка №1 за 2022 година в класацията „Любимите марки”

Компанията събра най-голям процент от гласовете в 14-ото издание на потребителската класация „Любимите марки“