Победа за Тервел Пулев над намибиец в Танзания

Тервел Пулев записа 16-а победа от също толкова двубои на професионалния ринг. Българинът постигна успех след технически нокаут в деветия рунд срещу намибиеца Викапита Мероро.

Пулев не се бе боксирал от декември 2019-а, но въпреки това успя да спечели мача от полутежка категория на галавечерта в най-големия град на Танзания Дар ес Салаам.

Неговият съперник излезе на ринга с актив от 29 победи и 9 загуби като също не се бе боксирал от над една година. Неудобният му стил обаче затрудни бронзовия олимпийски медалист в първите четири рунда, в които Мероро бе равностоен на непобедения си съперник. Оттам насетне по-малкият от братя Пулеви повиши нивото си и в следващите части демонстрира по-високата си класа.

Мачът вървеше към победа по точки, но след серия от мощни крошета от страна на българина в деветия рунд от ъгъла на Мероро хвърлиха бялата кърпа и двубоят завърши предсрочно.

След този успех Тервел вече има 16 победи с 13 нокаута в тях. В следващите месеци за него ще бъде важно да постигне още победи, за да може да се изкачи нагоре в ранглистата. Заявената от него и мениджъра Ивайло Гоцев цел е атака на световната титла до края на 2022 година.

„За мен грозен мач. Не съм доволен от качеството на бокса, но съдията допусна една мръсна игра, към която трябваше да се адаптираме. Не искам да играя с удари зад гърба, които във всяка друга точка от света ще бъдат забранени. Няма значение, накарахме го да отстъпи", коментира Пулев пред bTV. „Победата е най-важната, много българи имаше в залата, което много ме изненада и в Танзания да има подкрепа. Видя се, че с напредването на мача неговата форма падаше. Нека малко си почина, това си беше уличен бой, не бокс.“

Според брат му Кубрат, който също бе в Танзания, Тервел не е бил на най-доброто си ниво, но това се дължи на дългата пауза без официални мачове. В последните дни двамата братя имаха натоварена програма в африканската държава. По-рано в петък Кобрата имаше и среща с местния спортен министър. Сега за Тервел предстои кратка почивка, която най-вероятно ще включва и сафари в Африка.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Общинските съветници на БСП в София не послушаха Нинова и отказаха да сменят лидера си

Иван Таков ще продължи да е председател на групата на БСП в СОС

14:12 - 25.04.2024
Млада България

Двете лица на Gen Z в България: Какво отличава тийновете от останалите младежи

Всичко е в полза на младите, но социалният и финансовият им статут са пречка

12:31 - 25.04.2024
Важно днес

И в СЕМ ще има ротация: Наплатанова и Велева поемат временно председателство (Обновена)

Габриела Наплатанова и Симона Велева са двете предложения за нов председател на СЕМ

11:04 - 25.04.2024
Политика

Кой ще прави избори или как ГЕРБ оглави почти всички районни избирателни комисии

В 26 от 31 комисии съставът е определен служебно от ЦИК - в полза на ГЕРБ и ДПС

11:03 - 25.04.2024
Важно днес

Борисов и Пеевски в синхрон видяха нова коалиция в парламента

Повод стана предложението за отстраняването на Росен Желязков

10:02 - 25.04.2024