Какво може да иска човек от една ютия? Да глади сама, разбира се.

Откакто прахосмукачките станаха роботи - чистят и си изхвърлят боклука, а прозорците успешно се мият с друг тип неизискващи вашата особена асистенция уреди, очакванията ни към електрониката у дома силно се вдигнаха.

Alexa - Iron My Shirt White Text | Essential T-Shirt

Дълго бихме могли да се спорим коя е най-досадната домакинска дейност, но гладеното винаги ще е в топ 3. Нищо не носи така усещането за безвремие, както монотонното движение на ютията по безкрайния гръб на една мъжка риза. Или по рокля с разкроена долна част и площ като на детска палатка.

Alexa - turn the lights on!
Alexa - play some music!
Alexa - iron my shirt!

Открийте кое от изреченията не отговаря на реална команда, въпреки че можете да си купите тениска с този надпис.

За съжаление, гладенето винаги ще си остане човеко-центрична дейност.

Дотук обаче с песимизма за днес.

Сега идва ред на добрите новини, които достигат до вас със subject: Philips PerfectCare 8000.

Обикновено не помня имена, но това го запаметих от първия път и то не защото носи пощенския код на Бургас - 8000, а защото си заслужава всяка буква в главата ми.

Philips PerfectCare 9000

След като последните 2 години ги прекарах в истинско чудене каква ютия да си купя. Всички ли са еднакви? Ако отида в магазина дали продавачите няма да ми продадат тази, която в момента им носи персонален бонус. Може ли гладенето да е по-приятно? Накрая съдбата буквално (това е изключително модерна дума, ако имате тийнедейжър) се смили над мен. И след като аз не събирах сили да отида при ютията, по една случайност тя сама дойде при мен.

Ако някога сте се доближавали до фотосесия,вероятно знаете, че там можете да откриете две неща: голи жени и много дрехи на закачалки. За да изглеждат жените добре обикновено и дрехите трябва да са поне изгладени. А затова е необходима ютия. Бърза, ако може да глади в движение и наистина да върши работа.

Определено нямах такава. Който търси, намира, са казали хората, а който не знае точно какво търси, намира най-добре.

Не подозирах колко много предстои да науча за ютиите в следващите часове. Представях си нещо с пара, което може да изглади копринена рокля, както си виси на закачалката. И дойде нещо с пара, което може да изглади копринена рокля на закачалката.

PerfectCare 8000 на Philips е в ютия с парогенератор. Глади по класическия начин - върху дъска, но е също толкова добра и в режим за вертикално действие.

Philips PerfectCare 9000

Никога не прочетох упътването за работа. Един поглед върху кутията и ми беше ясно, че тази ютия е по-умна от мен, що се отнася до материите на дрехите.

Ако не сте си прецаквали безвъзвратно любима блуза, обърквайки степента на гладене или програмата на пералнята, значи сте гений. Аз не съм поне 3 пъти в годината.

В случая ютията има камера и изкуствен интелект (буквално), благодарение, на които разпознава материите, преценява степента на горещина и силата на парата. Тоест няма никакъв ротатор или копче, на което да задавате дали гладите памук, коприна или синтетика. Вие може и да не знаете какво гладите, но ютията ви разпознава без да се налага да ѝ помагате.

https://boulevardbulgaria.bg/articles/pod-golyama-para

Самият парогенератор е средно голям контейнер с вместимост 1,8 литра, който можете да поставите на дъската за гладене или на помощна маса, ако ще действате прави. От него излиза токов кабел и маркуч, доставящ парата до ютията.

Тялото ѝ е леко и компактно, и това позволява да бяга бързо по повърхността на материята. Вие сте по-скоро навигатор на движението, а тя се ориентира по вас, така че да ви осигурява повече пара на местата, на които имате нужда. Дава 800 гр. steam boost, което е над два пъти повече от добра стандартна ютия.

Абсолютно интелигентна работа.

Philips PerfectCare 9000

Загрява за 2 минути и ви известява със звуков сигнал. Кабелът е достатъчно дълъг, за да ви предоставя добра свобода на движение, без да се оплитате излишно - 1.8 м. Същата е и дължината на маркуча. Явно има някаква магия в числото 1,8, защото го срещаме за 3-ти път.

Когато не гладите, поставяте ютията на плочата на парогнератора, където тя застава плътно и стабилно, дори и без да я заключвате. Щом спрете обаче, натискате копчето lock и това ви позволява да носите цялата гладачна система само като я хванете за дръжката на ютията.

Ако ви кажа, че с тази ютия гладенето е приятно и забавно, сигурно ще се смеете, но е факт, че с първото пускане за 15-ина минути минах месечната си норма за гладене, която като цяло е доста йезуитска - много дрехи не се носят, защото искат гладене.

Това е и първият път, в който мъжът ми успя да си изглади риза сам и тя да е неразличима от взетата от химическо чистене.

Тежестта на ютията е по-малко от килограм, което е супер лека категория.

Заедно с парогенераторната част е 5,5 кг.

Philips PerfectCare 9000

Съвсем на око преценявам, но времето за гладене на една риза ми се струва 3 пъти по бързо в сравнение със старата ми ютия.

Още по-ценното е, че потребителското преживяване е изключително различно. Досада от монотонните повтарящи се движения е елиминирана, благодарение на парата.

Внимателно наблюдавах дали многото пара няма да остави дрехата мокра на някои места, но очевидно изкуственият интелект смята добре.

Ако искате да ви е още по-“паресто”, имате копче под дръжката, с което докато гладите спокойно може и да си изправите косата.

https://boulevardbulgaria.bg/articles/pod-golyama-para

Къде ще стои това нещо?, попита мъжът ми с лека провокация в гласа. Винаги се появява, когато не е участвал в избора на домашните уреди.

Очевидно имаме нов член на домакинството. Умните уреди ни карат да се привързваме към тях, забелязали ли сте?


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024
Политика

Сърбия издирва дете, президентът обаче задейства свой AMBER alert

Aлександър Вучич обяви "тежки дни" за страната, докато цяла Сърбия търси двегодишно дете

08:04 - 28.03.2024