Внезапно подалият оставка Живко Коцев "проговори" с писмо през сайта на МВР

Главният секретар на МВР Живко Коцев, който внезапно подаде оставка преди часове, е разпространил писмена позиция през сайта на Вътрешното министерство - на фона на твърденията на ПП-ДБ, че Коцев е неоткриваем и е с отнет телефон.

В писмото му се твърди, че Коцев обмислял дали да напусне системата на МВР през последните седмици, без да съобщава какви са мотивите му.

"Професионалната ми биография до момента е свързана изцяло с МВР. В този смисъл решението ми е трудно. В същото време е лесно, защото изцяло почива на вътрешното ми убеждение. Ще продължа реализацията си в друга сфера на обществения живот", се казва в писмото.

В него не се споменава нито дума за събитията, които са го предизвикали да подаде оставка, или за напрежението, което според премиера Николай Денков съществува между Коцев и министъра Калин Стоянов.

"Прецених, че съм вложил достатъчно сили и енергия в работата в услуга на обществото. За мен върховенството на Закона, спазването на реда и правилата са кауза, която трябва да припознае всеки служител в правоохранителната система", пише в позицията на Живко Коцев.

В писмото си той благодари на "хилядите достойни полицаи, пожарникари и спасители благодаря от цялото си сърце за дългогодишната ни съвместна работа".

"Знам колко е трудно в сложна обстановка да запазите мотивацията и енергията си. Пожелавам Ви здраве, смелост и решителност. Поклон пред ежедневния Ви неуморен труд! Нека успехът винаги съпътства всички настоящи и бъдещи служители на МВР", пише той.

Новината за оставката на Коцев беше последвана от непотвърдени слухове през сайтове като ПИК, че Коцев е станал обект на разследване от прокуратурата и че домът му бил претърсен в сряда. В същия ден ДАНС и КПКОНПИ организираха и акцията срещу директорката на Агенция "Митници" Петя Банкова.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Киев обвинява Русия, че атакува цивилни в Харковска област

Русия включи евтини, но смъртоносни планиращи бомби във войната в Украйна

11:46 - 19.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ се обявиха против идеята ББР да отпуска безплатни кредити за държавни служители

Предложението е на служебната власт, но според ПП-ДБ това е опит за купуване на гласове от ГЕРБ на гласове

10:39 - 19.05.2024
Технологии

Apple разработва по-тънък iPhone

Очаква се моделът да бъде пуснат до 2025 година

09:55 - 19.05.2024
Спорт

Усик с историческа победа срещу Фюри: Украинецът стана абсолютен световен шампион по бокс

"Украинците удариха здраво", написа Зеленски в Telegram

09:26 - 19.05.2024