Снимка: © Булевард България

Министърът на образованието проф. Николай Денков е отказал да се включи в основаването на новия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев, за да не остави системата в безтегловност в началото на учебната година. 

В интервю за БНТ проф. Денков посочва, че би било некоректно да напусне поста си при смяната на служебните кабинети. Това би довело до поставянето на нов човек начело на МОН ден след 15 септември в условията на пандемия. 

"Когато стане дума за образование и политика - казал съм го много пъти - в образованието има място само за една политика и това са образователните политики. Никакви партии, никакви политически проекти, никакви партийни дейности нямат място в образованието", каза той. 

Денков не скри, че подкрепя инициативата на Кирил Петков и Асен Василев, които поздрави за "смелостта да навлязат надълбоко" в прекъсването на корупционните схеми в Министерството на финансите и Министерството на икономиката. 

"Ако спреш кражбите, ако имаш правилните хора, които да събират данъците, митата и т.н. - ти имаш средства, за да подкрепиш образование, пенсионери, наука. Това те показаха, че може да се случва и това искат да направят в бъдеще. Народното събрание можеше да свърши част от тази работа, на за съжаление не можаха да сглобят партиите. Тяхната идея сега е вероятно да сглобят парламент, който да започне да върши тези неща", каза още той. 


Две от заместничките на Кирил Петков напускат служебния кабинетАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Techem инвестира 2 млн. лв. в нова смарт система за отчитане

360 сгради в София и над 500 сгради в Пловдив и Плевен ще бъдат оборудвани с новите четци

МЗ потвърди: Наличието на антитела не е достатъчно за издаване на зелен сертификат

ECDC са потвърдили решението си от май и ЕК не обмисля да променя сертификата

Хърватското чудо на Мате Римац: От старото BMW в гаража на баща си до върха на Bugatti

Дете на емигранти от Югославия, днес Римац стои начело на една от най-важните компании за електромобили

Кръщават улица в София на името на Боян Петров

Тя се намира в "Манастирски ливади - Изток"

"Японските Меган и Хари": Принцеса Мако се омъжи за човек от народа и се отказа от кралския си статут

Японците протестират срещу съпруга ѝ и я доведоха до депресивно състояние

КС по делото за статута на транссексуалните хора: В конституцията полът е само биологичен

Могат ли транссексуалните хора да сменят пола в личните си документи?