Омагьосаният кръг между медии и рекламодатели по време на пандемията, расисткият скандал около Fred Perry, бутилка розе с капачка на винт и +/- 30 млрд. долара - това са само част от историите в новия епизод на подкаста "Веселите поръчвачи". 

Константин Янков и Владимир Стоилов обсъждат защо медииите не могат да не създават съдържание, без да засягат темата с коронавируса. От друга страна - рекламодателите не искат да рекламират в съдържание за Covid-19. От трета страна - медиите не искат да правят рекламни кампании на ритейл и фешън  индустрията, защото ги е страх, че няма да могат да си приберат парите после.

75% от новото новинарско съдържание е директно за Covid или свързано с последствията от пандемията. Peer39 засичат самия термин Covid-19 или corona virus в само 17% от съдържанието. Получава се порочен кръг, но се наблюдава спад. 

Какво друго в Епизод 9:

Днес поръчвачите пият тъмно българско розе сорт Евмолпия - сорт от тракийската низина, селектиран в БГ от комбинация между мавруд и мерло

Fred Perry - любимата ни марка се оказа в расистки скандал. “Фенове” на бранда с крайно десни убеждения започната кампания срещу бранда след като последната им колекция има много модели от различни раси.

Може ли Amazon да спаси луксозните стоки и защо Nike излизат от платформата на Джеф Безос? 

Друг интересен проект е на най-богатия човек в Европа - Бернар Арно, собственик на групата LVMH, който от януари насам е загубил над $30 милиарда от нетната си стойност или точно толкова, колкото е спечелил Безос.

Сега е моментът да направим повече от това, което имаме - да купуваме по-качествени продукти, по-рядко. Да се опитваме да поддържаме притежанията си по-добре, за да удължим живота им. 

Ако купуваме по-рядко и поддържаме нещата си по-добре можем да спестим пари, да помогнем за устойчивото развитие на планетата и не на последно място - да научим нови неща. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Таблетът е новата раница с платформата iZZI

С нея учениците имат достъп до учебниците си в интерактивна среда

МВР поиска да отнеме лиценза за охрана на "Делта гард"

Охранителната фирма стана обект на разследване заради "Осемте джуджета"

Реакциите след решението на КС за Кирил Петков - атаки срещу Румен Радев и бившия министър

Съдът реши, че Петков е бил канадски гражданин, докато е бил министър, което е нарушение на Конституцията

Златните момичета и Йордан Йовчев в X-то юбилейно издание на „Жълти стотинки“ на Vivacom

И тази година инициативата ще набира средства за олимпийските отбори по природни науки

Кирил Петков: "КС каза на 2 млн. българи, че не са пълноправни граждани на България"

След като Конституционният съд реши, че е станал служебен министър в нарушение на Конституцията