"Подкрепи колега" - дарителският фонд за взаимопощ на Фантастико Снимка: © Фантастико Груп

Доброволен дарителски фонд за взимопомощ „Подкрепи колега“ ще бъде в помощ на служителите на "Фантастико груп".

Събраните във фонда средства ще се ползват за финансова подкрепа при здравословни проблеми на служители и членове на техните семейства, а компанията ще удвоява сумата, събрана за съответния месец.

„Подкрепата и солидарността са сред най-силните ценности за нашия екип. Във "Фантастико груп" многократно сме проявявали съпричастност, подавайки ръка в моменти на изпитания за наши колеги и техните семейства. Енергията и бързината, с която в тези ситуации са реагирали екипите във всички звена в компанията, ни даде увереност, че е дошъл моментът да създадем специален фонд за взаимопомощ при здравословни проблеми“, заяви оперативният президент на компанията Владимир Николов.

Той подчерта, че със създаването на Фонда се надграждат усилията за грижа към екипа. „Вярвам, че с новия Фонд заедно ще развием още по-подкрепяща общност, в която чисто човешките ценности са на първо място“, каза Николов.

„Подкрепи колега“ е доброволна дарителска инициатива, която дава възможност на всеки в екипа на "Фантастико груп" да допринася за благополучието на колегите си и техните семейства, като дарява всеки месец сума по собствена преценка.

Още в първия месец от създаването на фонда като дарители се включиха 1108 служители на компанията.

Вече е факт и първият случай на взаимопомощ – подпомогнато е финансирането на операция на член на семейството на служител в компанията.

„Искам да изкажа своята сърдечна благодарност и тази на семейството ми за подкрепата, която ни оказахте в труден за нас момент. Да направиш добро е най-чистата проява на човечност, съпричастност и благородство. Огромно благодарим на "Фантастико груп" и фонд „Подкрепи колега“, пише в благодарствено писмо служителят, чието семейство вече е получило подкрепа.

Разпределението на средствата във фонда се осъществява от комисия, в която участват представители от всички звена в компанията. Съставът на комисията ще се променя на ротационен принцип на всеки 6 месеца.

Фондът „Подкрепи колега“ е част от усилията на "Фантастико груп", насочени към здравето и благополучието на екипа.

Компанията предоставя допълнително здравно осигуряване, а в рамките на програмата „С грижа към теб“ всички служители преминават прегледи за някои от най-разпространените заболявания при жените и мъжете, както и широк спектър от изследвания, изцяло финансирани от работодателя.

През 2023г. тази програма е надградена с редица допълнителни безплатни за служителите дейности, сред които преходи в планината, йога, танци, футбол, пейнтбол и картинг.

Във "Фантастико груп" работят около 3 400 души, като 605 от тях са част от екипа на компанията от над 10 години.

Наскоро 85 души от екипа бяха отличени със специални награди за изключителен принос към развитието на компанията – това са професионалистите с над 20-годишен опит във "Фантастико груп".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Дълъг уикенд за учениците: 17 и 20 май са неучебни дни заради матурите

Дните, в които се провеждат изпитите, са неучебни, но работни

18:14 - 16.05.2024
Текстове от партньори

Новият HUAWEI Pura 70 Ultra е начело в класацията на DXOMARK за смартфон камери

Новият флагман на Huawei е най-модерният смартфон за мобилна фотография, предлаган в момента на пазара.

17:46 - 16.05.2024