Снимка: © Instagram.com/Jivko_Spasov

След като Бойко Борисов обяви, че ще разчита на все повече млади кадри на ГЕРБ, вече се вижда, че смяната на щафетата е започнала. Засега откъм задните позиции на листите. 

В 29 МИР Хасково на пръв поглед изненади няма – водач е Делян Добрев – бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Борисов, а втори е д-р Георги Станков – ветеринарен лекар от Любимец, който беше депутат в 44-ото и 45-ото Народно събрание. По-интересно обаче става надолу в списъка, където под №10 ГЕРБ регистрира тик токъра Живко Цветков Спасов с прякор „Кибритя“.

Точно с това описание той е представен в листата. Спасов има близо 200 хиляди последователи в TikTok и над 10 милиона харесвания на публикации в социалната мрежа, която се използва предимно от деца без избирателни права. 

Живко Спасов има над 20 хиляди последователи и в Instagram, и поддържа YouTube канал с повече от 2 хиляди абонати, където обаче не е толкова активен.

Спасов е от Ивайловград и е общински съветник от ГЕРБ, както и член на младежката структура на партията в града. Той е секретар на Комисията по култура, туризъм и спорт в ОбС-Ивайловград, а също така член на Комисията по европейски проекти и програми.

В платформите Живко Спасов изглежда чужд за политиката. Говори на диалект и с неособено богат речник. Основен сюжет при него са видеа от автомобила му - Голф, разбира се. 

В TikTok Спасов показва обилната си "вечеря за 9 лева", споделя футболни видеа и прави тест драйв на различни автомобили и смартфони. Качва клипове на свои походи в планината, а през последния месец е добавил видео „Приключения с Голфа“, в който показва офроуд преживяванията си.

Според местната медия haskovo.net, Кибритя е откритие на Делян Добрев, който го е забелязал в социалните мрежи. 

„Включвам се в кампанията за Парламента, защото смятам, че с моите виждания и идеи бих могъл да помогна през социалните мрежи“, казва тик токърът. „Смятам, че младите хора в България са умни и знаят какво искат, както аз знам какво искам – по-добро бъдеще за България“.

Според „24 часа“, близо половината от досегашните лица в листите на ГЕРБ щели да бъдат подменени от „професионалисти на 20-30 години“. Кастингът на ГЕРБ тече вече месец, в който Бойко Борисов прави срещи и селфита с младежките структури на партията.

Някои от старите остриета на ГЕРБ като Вежди Рашидов, Менда Стоянова и Пламен Нунев добровлно отстъпиха местата си на следващото поколение.

Според Борисов – младите трябвало да се „изваждат на позиции“, а не само „да лепят плакати и да правят шатри, като дойдат избори“.


"Вежди дойдох, Вежди си отивам от политиката": И Рашидов се оттегли от листите на ГЕРБ

Ива Митева: Отказът на Слави е достоен, в парламента трябва да влязат експертите (листи на ИТН)Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети