Снимка: © VW

Световната премиера на новия Volkswagen Аrteon ще бъде виртуална и предстои на 24 юни. Заедно с класическия Gran Turismo с четири врати ще бъде представен и още един нов вариант на каросерията под формата на Arteon Shooting Brake - практична комби концепция.

„С Arteon Shooting Brake ние успяхме да създадем нов вълнуващ баланс между скорост, мощ и пространство“, казва ръководителят на Volkswagen Group Design и главен дизайнер на марката Volkswagen Клаус Бишоф. 

Какво да очакваме? 

Volkswagen ще представи цялостна актуализация на моделната гама заедно с представянето на двете версии на Arteon. Вътрешното пространство на Arteon ще има изцяло ново оформление на арматурното табло и мястото на шофьора.

В новото табло е интегрирано последното поколение на модулната инфотейнмънт платформа (MIB3).

Гамата от мотори също е обновена в технологичен аспект. Всички двигатели са с високо равнище на енергийна ефективност, ниски нива на емисиите и високи показатели на въртящия момент.  Вндрени са и нови интелигентни асистиращи системи за водача. Така например,
благодарение на системата „Travel Assist“ за първи път при новите версии на Arteon ще бъде възможно управление на автомобила с висока степен на асистенция - по желание на водача и разбира се, в рамките на ограниченията на  системата. Изключително подходящите за пътуване на дълги разстояния нови модели на Volkswagen вече ще бъдат в състояние под контрола на водача да поемат управлението, ускорението и спирането при движение със скорост до 210 км/ч.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Корнелия Нинова смята да се ваксинира, когато ѝ "изтекат антителата"

Лидерът на БСП прекара коронавируса два пъти

Предизборен дебат или "шоу": bTV изгони Луна от студиото, Волен Сидеров напусна демонстративно

Дебатът между Луна, Сидеров, Александър Томов и Николай Малинов се превърна във фарс

Джеймс Бонд не умря от ваксината

Всеки разболял се антиваксър по естествен път ще става закъснял проваксър – такъв е природният кръговрат

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19