Полицайката, която помогна на Георги Семерджиев да се укрие, отива на съд

Софийската районна прокуратура предаде на съд бившата полицайка Симона Радева за това, че е помогнала на Георги Семерджиев да се укрие. Бившият футболист уби две момичета при тежка катастрофа на столичния бул. "Черни връх" на 5 юли 2022 г.

Радева е обвинена, че в качеството си на младши инспектор-полицай в "Охранителна полиция" е помогнала на обвиняемия да избегне задържането си, след като той изчезва от местопрестъплението, и е осуетила наказателно преследване срещу него.

Прокуратурата има данни, че Георги Семерджиев е потърсил полицайката Радева по телефона след катастрофата, защото ключовете за дома му са останали в автомобила след бягството му. Вместо да го арестува за причинената двойна смърт на пътя, полицайката му е занесла стълба, за да може мъжът да се прибере в дома си.

Ако бъде призната за виновна от съда, Симона Радева може да получи присъда от 2 до 8 години затвор.

По досъдебното производство са разпитани 18 свидетели, назначени са експертизи, приобщени са веществени доказателства и относими документи и според прокуратурата са събрани достатъчно доказателства срещу нея.

На 22 юли 2024 г. бившият футболист беше осъден на 20 години затвор и на втора инстанция. На 5 юли 2022 той уби две момичета при тежка катастрофа. В разбилия се джип беше намерен метамфетамин.

През годините преди това бившият футболист е имал съставени 47 акта, 49 наказателни постановления и 6 фиша за нарушения на пътя. Последното му престъпление е от 10 юни 2022 г., по-малко от месец преди фаталния инцидент. Тогава, след последователни заплахи и молби към униформените да не го задържат, Семерджиев е избягал.

Георги Семерджиев е осъден на 20 години затвор и на втора инстанция


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024