"Помощ за семейството на Сашо". Планински спасители търсят подкрепа за близките на загинал колега Снимка: © ПСС

Призив за помощ и подкрепа за семейството на загинал планински спасител отправят колегите му от спасителната служба в София. Александър Илиев не оцеля в морето край Варна преди дни, докато спасява живота на сина си.

"Сразени сме от новината за гибелта на обичан колега - Александър Илиев от отряда на ПСС - София. Сашо спаси живота на сина си, но водите на Черно море отнеха неговия. Тъгуваме, че губим скъп приятел, опитен колега, отличен познавач на планините, баща на две прекрасни деца. Ще ни липсва усмивката ти, компанията ти в работата и в безбройните екскурзии заедно, вечната готовност и хъс да спасяваш и спокойствието, което внасяше и в най-трудните ситуации, Саше!", написаха от екипа на Планинската спасителна служба в София, когато се разбра за трагичния инцидент.

Сега колегите на Александър се надяват да помогнат на семейството му и търдят съдействие. Той оставя съпругата си и двете им деца - момче и момиче.

"Александър Илиев е планински спасител повече от 25 години, участвал в редица спасителни акции, излагайки на риск живота си и загина, спасявайки сина си в Черно море. Нека сега, в този тежък и тъжен момент, на свой ред проявим човечност и върнем жеста като помогнем на семейството и двете му деца да продължат напред без бащината подкрепа. Благодарим ви от сърце!", пишат във Facebook страницата си спасителите от планинската служба в София.

Оттам публикуват банковата сметка на съпругата на загиналия им приятел и призовават всеки, който може, да се отзове на призива им:

Тя е: BG60UNCR70001523883540

Кристина Пантелеева, при банка 'Уникредит Булбанк"

Основание за превод: Помощ за семейството на Сашо


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024
Важно днес

Без възражения и въпроси е било взето спорното решение за строеж на частна детска болница

Решението на кабинета беше оттеглено след обществен натиск

14:50 - 02.05.2024
Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024
Важно днес

След пауза от няколко месеца в ИСУЛ отново се правят костно-мозъчни трансплантации на деца

5-годишно дете е било оперирано и вече е изписано от болницата

13:17 - 02.05.2024