Снимка: © Президентство / Фотограф: В.Николов

Румен Радев не прие сериозно думите на премиера Бойко Борисов, че министър-председателят не намира нищо укоримо в това, че е помагал на едрия бизнес в България.

„Вчера гледахме поредния скеч на премиера, който се опита да постави знак за равенство между неговите и моите отношения с бизнеса“, каза президентът.

„Държа да подчертая, че тези отношения са коренно различни. Аз общувам с този бизнес, който произвежда, който изнася и пълни хазната. Но не общувам с този, който я празни със скандални обществени поръчки, където основният диспечер на порциите е премиерът“, съобщи още Радев по време на посещението си в Белмекен, където тренират националните ни състезатели и където самият той даде начало на инициативата "Спортувай с президента".

Повод за размяната на реплики стана разпечатка от бизнесмена Пламен Бобоков, който показа свои съобщения към Борисов. В тях се обръща към него с "Добро утро, бос" и го моли за среща във връзка със скандала около задържането на либийския кораб "Бадр" в Бургас. 

Премиерът каза, че не вижда „нищо лошо“ и че защитата на бизнес интереси на национални компании в чужбина е практика на политическо ниво. 

"Никой бизнесмен не ме е упрекнал в рекет и корупция“, каза днес Радев. „Знаете чий PR е ходил всеки месец в офиса на г-н Божков, уж за да отказва нещо. Моето шкафче е празно и аз не режа лентички на прескъпи строителни обекти, които започват да се разпадат още със самото помпозно откриване", каза президентът.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Ивайло Христов: Ще има български филм с "Оскар", когато има пари

Режисьорът на "Страх" определи като "буря в чаша вода" критиките на Теодор Ушев към избора на българското предложение за наградите

2,4 млрд. лв. от Плана за възстановяване са само за въглищните региони

Перник, Стара Загора и Кюстендил ще получат целева подкрепа

Весела Казакова, Мина Милева и "наказателният вот" срещу филмите им в България

"Това е наказание срещу успеха на всички, които светът призна - и то западният свят"

Изследване от Швеция: Covid-19 засяга по-малко хора, ако близките им са ваксинирани

Ваксините играят ключова роля не само за индивидуалната, но и за колективната защита във високорискова среда

Вирусолозите предлагат по-строги мерки: "Ние сме в извънредна ситуация"

"Излизането от тази вълна зависи от нашето разумно поведение като общество"